La Setmana Europea de la Prevenció de Residus arriba a Tàrrega

Foto: Cartaes Tàrrega

Dissabte 20 de novembre comença la Setmana Europea de la Prevenció de Residus. Es tracta d’una iniciativa de la Comissió Europea per fomentar la prevenció i la gestió sostenibles d'aquests.

Cartaes, com a empresa responsable de la gestió de la deixalleria municipal a Tàrrega, s'ha sumat a la campanya amb tres activitats que començaran dilluns 22 de novembre.

La primera, anomenada Contra el canvi climàtic jo reutilitzo, i tu?, consistirà a calcular el diòxid de carboni que s’estalvia comprant productes de segona mà, computant els quilograms de productes venuts a les botigues durant aquesta setmana. Aquest càlcul es realitzarà mitjançant una calculadora  ideada per AERESS (Associació Espanyola de Recuperadors de l’economia social i solidària), que calcula les emissions de CO₂ que es poden evitar amb la suma de cada objecte que es reutilitzi. En aquest enllaç es pot calcular personalment.

La segona porta per títol Utilitzar més, llençar menys, amb la qual es pesaran tots els productes entrats a la deixalleria i que han estat recuperats als tallers, amb l’objectiu de visualitzar l’estalvi de residus que acaben a l’abocador durant aquesta setmana en concret.

La tercera és l’acció El millor residu és el que no existeix, que aproparà el món del reciclatge i la recuperació als més joves amb les visites guiades dels escolars de primària a la deixalleria i a la nau annexa, on es recuperen productes per tornar-los a posar a la venda.

El que preten Cartaes durant aquesta setmana és conscienciar a la població, especialment de Tàrrega, de la importància de la reutilització, destacant que aquesta té un fort valor pel desenvolupament sostenible, per què no només promou la protecció ambiental a través de la prevenció de residus, sinó que també contribueix a objectius socials i beneficis econòmics.

Reutilitzar productes és la segona millor opció en la gestió de residus, després de la prevenció i finalment el reciclatge.