La Solana inicia una nova edició del programa de creació de llocs de treball de qualitat per a majors de 30 anys

Foto: Ajuntament de Tàrrega

El Centre La Solana de l'Ajuntament de Tàrrega ha iniciat aquest mes d’octubre a la comarca de l'Urgell una nova edició del programa 30 Plus. L'objectiu del programa és la creació de llocs de treball de qualitat per a persones de 30 anys amb col·laboració de les empreses del territori.

La nova edició ve marcada per l’èxit i la consolidació d’aquest programa a la cartera de Serveis del Centre La Solana, ja que es tracta de la cinquena edició. Mitjançant aquest pla, l’entitat ha aconseguit trobar feina a 96 persones en les edicions anteriors, que representa quasi el 100% de les places atorgades pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC), que cofinança el programa.

El programa 30 Plus és una iniciativa de formació i treball per a la inserció laboral de persones en situació d’atur majors 30 anys. Aquest es construeix mitjançant la combinació de la identificació de les necessitats de les empreses, orientació per l'adquisició i millora de competències transversals, formació a mida de les necessitats detectades, subvencions per a la contractació per a les empreses i acompanyament al llarg de tot el procés.

Per una banda, va dirigit a persones en situació d’atur de 30 anys o més, de la comarca de l’Urgell, prioritzant els col·lectius de persones en situació de desavantatge laboral i que tenen dificultats per reincorporar-se al mercat de treball.

I per l’altra banda, va enfocat a les empreses del territori que vulguin contractar a una persona durant un mínim de 12 mesos i que vulguin beneficiar-se d’un important incentiu econòmic d’un màxim de 9.974,97 euros per contracte.

Aquest programa permet crear sinergies entre les persones en cerca de feina i el teixit empresarial del territori, sortint-ne beneficiades ambdues parts. Per aquesta nova edició, hi ha 22 places disponibles.

Aquest projecte està impulsat pel Centre La Solana - Centre de Recursos per a l’Ocupació de l’Ajuntament de Tàrrega, amb la col·laboració del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya, i cofinançat pel Ministerio de Trabajo y Economia Social a través del Servicio Público de Empleo Estatal. L’Ajuntament ha rebut una subvenció de 71.861,24 euros per executar el projecte.