La taxa d'escombraries de la Segarra s'incrementarà un 5% per al 2022

Foto: Consell Comarcal de la Segarra

El Consell Comarcal de la Segarra va optar per congelar la taxa d'escombraries a totes les categories durant l'any 2021 arran de l'afectació general de la covid-19, a diferència d'altres comarques. Enguany la Segarra ha decidit augmentar progressivament aquest import, incrementant-lo un 5% de cara al 2022.

Un dels motius pels quals el Consell Comarcal justifica que s'ha d'augmentar la taxa és per l'increment del cànon sobre la deposició de residus. Aquest és un impost fixat per la Generalitat de Catalunya i que, any rere any, s'incrementa entre el 10 i el 14%, segons afirma el mateix consell. En aquesta comarca s'opta per augmentar la taxa progressivament, en lloc de fer-ho de cop.

No obstant això, de cara a l'any 2022 es congelarà l'import de les categories del padró més afectades per la covid-19. Es tracta dels sectors de la restauració, les cases de turisme rural i establiments comercials no alimentaris.

El Consell Comarcal de la Segarra assegura que en cap cas es beneficia a les entitats bancàries, ja que el criteri seguit al llarg dels anys per fixar les taxes de les escombraries és ajustar el pagament a la tipologia i quantitat del residu. Aquestes declaracions busquen respondre les acusacions d'alguns grups polítics que, segons afirma el consell, "utilitzen com a estratègia política".