La Vall de Boí estrena fibra òptica amb connexió de 1.000 Mb

Foto: Adamo.

El veïnat de la Vall de Boí han passat de navegar amb entre 1 Mb i un màxim de 20 a gaudir d'una connexió amb 1.000 Mb. L'operador Adamo ha instal·lat fibra òptica a la localitat pirinenca, amb poblacions situades entre 1.100 i 1.400 metres d'altitud.

Aquest canvi d'intensitat millora notablement l'estabilitat del senyal que reben els residents. Siguin aquests fixos o eventuals, facilitant activitats que en el present són habituals com son el teletreball, educació en línia, compres per Internet, cites mèdiques telemàtiques o consum de productes d'entreteniment, entre d'altres.

Així, la companyia està acabant durant aquests dies, entre finals de març i principis d'abril, el desplegament de xarxa, que està sent progressiu. Serà en un total de 1.890 habitatges repartits entre diferents entitats singulars de la localitat: Barruera (302 llars), Boí (253), Durro (190), Taüll (397), Pla de l'Ermita (690) i Erill la Vall ( amb 58 immobles), enclavat a la falda del bec Erill, que queda a més de 2.500 metres d'altitud.

El pla d'expansió va ser presentat a finals de febrer per Ivana Arnanz, responsable d'Adamo a Catalunya, juntament amb el partner de la companyia a la zona, Einesa Cable, a l'alcaldessa de Vall de Boí, Sònia Bruguera. Precisament amb l'alcaldessa, que facilita i dona suport a la tasca dels tècnics, la companyia estudia la viabilitat d'una possible extensió del cablatge a la resta de nuclis del municipi.

Aquest nou moviment s'emmarca en el complet pla de desenvolupament que Adamo està executant al Pirineu lleidatà i gironí, amb fites com ara la instal·lació de fibra òptica per sobre dels 1.200 metres. Per exemple, la companyia ja té instal·lada la seva xarxa a Urús (localitzat a 1.263 metres per sobre del nivell del mar) ia Das, que es troba a 1.219.