La Xarxa retransmetrà de nou la Nit del Tararot de Tàrrega a les televisions locals

Foto: Marina Rúbies.

Tàrrega, durant la seva Festa Major multitudinària, en la primera edició després de la pandèmia, va recuperar la seva emblemàtica Nit del Tararot.

L'espectacle de referència de la gran festa de maig és un esclat de cultura popular de gran format, molt visual i sonor, on el públic pot interactuar amb el bestiari i els actuants i ser part de la festa. És un espectacle teatralitzat, organitzat per l'Associació Cultural Guixanet i que es reinventa cada any, però sempre sota el fil argumental de la lluita històrica dels barris de la Mercè i del Carme de Tàrrega. Gegants, nans, cavallets, tossinos, bastoners, dracs, falcons, àguiles... i molts personatges i feres més protagonitzen La Nit del Tararot.

La plaça Major de Tàrrega va acollir aquesta celebració que enguany serveix, a més, per commemorar els 350 anys de l'Església de la Mare de Déu de l'Alba, patrona de la ciutat.

L'espectacle es pot recuperar aquest dissabte a la televisió, a les 2/4 d'11 de la nit, a la televisió local. En l'edició d'enguany hi van participar gegants, nans, cavallets, Targafera, Targalots, bastoners, àliga, Tossino, Verreta, cavallets, arquetes, gitanes i Home de la Barra de Tàrrega; els Gegants de Txantrea de Pamplona; l'Àliga de Sabadell; les Mulasses de Barcelona, de Falset i de Valls; els Margeners de Guissona; el Drac i diables d'Agramunt; els Gegants manotes de Guissona, Verdú, Preixana i Tararots de Tàrrega; la Morena de Salou; la Follia Brass Band; la Cremallera; els Falcons i el Drac de Vilanova i la Geltrú; el Drac Hydra d'Artesa de Lleida, i la Víbria Jove d'Igualada.