L'ACUDAM combat la bretxa digital de les persones ateses a l'entitat

Foto: ACUDAM.

Mitjançant el projecte “ACUDAM 3.0”, l’associació del Pla d’Urgell a través de l’entitat bancària Santander ha pogut adquirir diferents i variats recursos tecnològics que ajudaran a evitar l’anomenada “bretxa digital” de les persones amb discapacitat intel·lectual ateses a l’organització.

Els últims anys la transformació digital ha modificat les pautes de comunicació, les relacions interpersonals i els hàbits socials de la ciutadania. La pandèmia ha contribuït a accelerar aquesta transformació.

Per fer front a aquesta realitat i evitar l’anomenada bretxa digital de les persones ateses, ACUDAM va presentar el projecte de transformació digital “ACUDAM 3.0” a la darrera convocatòria d’ajuts de la fundació de l'entitat bancària.

El projecte té com a finalitat evitar la bretxa mitjançant l'adquisició de diferents recursos tecnològics. Finalment, l’ens bancari ha atorgat a l’associació un ajut de gairebé 5.000 € que ha fet possible l’adquisició d’aquests recursos com son portàtils, tauletes, smart TV, telèfons intel·ligents, entre altres.

Aquests recursos ajudaran a donar una resposta organitzada, metòdica i professional a les necessitats de les persones ateses de l’entitat per accedir amb igualtat d’oportunitats al món digital.

A més a més, les diferents adquisicions contribuiran a millorar i mantenir les capacitats psicosocials i detectar de manera precoç, la deterioració cognitiva de les persones ateses. Alhora, també ajudarà a educar-les en utilitzar de manera responsable les diferents plataformes digitals i a donar resposta a la necessitat de renovació tecnològica de l’entitat. Els recursos es distribuiran entre els diferents serveis.