L'Agr'auto obre les portes ampliant l’espai firal

Foto: Ajuntament d'Agramunt.

La XX Fira del Vehicle d'Ocasió d'Agramunt. Agr'auto va obrir ahir al matí les portes amb un centenar de vehicles d'ocasió, segona mà i km 0 exposats. El delegat del Govern de la Generalitat a Lleida, Bernat Solé, va ser l'encarregat d'inaugurar el certamen, en el qual hi participen 5 tallers de la localitat i que, enguany, dedica un pavelló al vehicle elèctric i híbrid.

Durant la seva intervenció, el delegat va destacar que el vehicle elèctric ha arribat per quedar-se i que això, en el context actual, en el que el país s’està refent de la pandèmia i amb la guerra d’Ucraïna, implica un canvi cap a un model més resilient, que passa, entre altres mesures, per aconseguir la sobirania energètica. Una sobirania, va dir, que requereix un compromís de país per obtenir un equilibri entre la instal·lació de parcs solars i eòlics i la preservació del paisatge i dels usos actuals.

Per la seva banda, l’alcaldessa d’Agramunt, Sílvia Fernàndez, va agrair l’esforç dels tallers per participar en el certamen i ha destacat el compromís de l’ajuntament amb el sector en un moment tan incert com l’actual.

En aquest sentit, la directora de la Fira, Tamara Lombardo, va recordar que el sector de l’automoció ha patit una important crisi d’abastiments passada la pandèmia, la qual cosa va obligar a suspendre Agr’auto l’any passat i, enguany, s’ha hagut de programar fora de la data habitual (finals de febrer). També va ressaltar l’aposta per la mobilitat sostenible amb l’obertura del pavelló esportiu per als vehicles híbrids i elèctrics.

En aquest espai, ahir al matí  s’hi va fer una xerrada sobre instal·lacions elèctriques d'autoconsum, a càrrec de l’empresa d’Alcarràs Becquel, i a les 6 de la tarda, una sobre vehicles elèctrics, a càrrec de Volt-tour, Associació per la Promoció del Vehicle Elèctric. També hi va haver un taller per a nens entre les 5 i les 8 de la tarda.

L'activitat continua avui amb la 13a Trobada Motera organitzada pels Motorrons d'Agramunt i en la qual s'espera que hi participin unes 600 persones. La fira romandrà oberta al públic avui de 10 a 14 hores i de 16 a 20 hores.

Cal recordar que entre tots els compradors de vehicles se sortejarà un viatge.