L’Ajuntament de les Borges contracta una empresa per assessorar el consistori i a particulars pels ajuts dels Next Generation

Foto: Junta de Govern Local | Ajuntament de les Borges.

L’Ajuntament de les Borges Blanques ha contractat una empresa especialitzada amb fons Next Generation que assessorarà el mateix consistori i també les persones particulars que ho sol·licitin. Ho fa amb l'objectiu de poder optar a diferents subvencions a l’hora de dur a terme projectes per impulsar la transició ecològica i la transformació digital.

El consistori borgenc ja ha iniciat els tràmits, a través d’aquesta empresa, per poder-se acollir a diferents projectes dins d’aquests fons europeus i en les pròximes setmanes té previst ultimar i presentar diferents projectes.

En concret, té previst demanar subvencions per rehabilitar els edificis públics amb l’objectiu de fer-los més eficients energèticament, com és el cas de l’edifici de l’Ajuntament, així com instal·lar plaques fotovoltaiques als edificis públics, sempre que el Consell de la UE doni llum verda a les sol·licituds.

La contractació, que es va aprovar a través de la Junta de Govern Local, té un import de 15.000 euros, IVA inclòs, i es gestiona a través d’una bossa d’hores.

El consistori també té previst organitzar, a través d’aquesta empresa, diferents xerrades informatives dirigides als veïns i les veïnes, amb la finalitat que puguin informar-se sobre les línies a les quals poden optar. Per exemple, poden servir per rehabilitar edificis antics i fer-los més eficients, per canviar la il·luminació als habitatges, o per col·locar plaques solars per abastir habitatges particulars, entre altres.

L’alcaldessa de les Borges, Núria Palau, ha explicat que “hem contractat una empresa perquè ens guiï en tots els projectes que podem optar als Fons Next Generation, que vetlli perquè no hi hagi cap línia que ens passi per alt, i també que pugui ajudar el nostre veïnat a optar als ajuts”, ha dit.