L’Ajuntament de Mollerussa planteja una pujada d'un 10% en el rebut de la brossa

Contenidors de recollida selectiva a Mollerussa ©JosepAPérez

Foto: Ajuntament de Mollerussa

L’Ajuntament de Mollerussa planteja una pujada del 10% de la taxa de la recollida de la brossa per compensar l’increment del 12% del cànon que fixa la Generalitat per l’any vinent. D’aquesta manera, el rebut d’un habitatge tipus passarà dels 85,5 euros actuals a 94,13 euros, que tal com s’al·lega des de l'ajuntament, es tracta d'"una xifra molt per sota d’altres capitals de comarca de Lleida de similars característiques".

Així ho ha explicat l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, el qual ha indicat que durant l’any passat es va incrementar el volum de tones de residus recollits a la ciutat, un fet que repercuteix en el cànon que imposa l’Agència de Residus de Catalunya. En aquest sentit, ha indicat que la voluntat del consistori és dur a terme al llarg de l’any vinent una actuació dirigida a reduir la fracció de rebuig. Aquesta acció pretén millorar de la recollida de l’orgànica, ja que són les dues fraccions on la recollida selectiva no té els resultats idonis.

Solsona ha explicat que l’actuació en la qual s’està treballant té l’objectiu d’afavorir una congelació de la taxa de la brossa de cara a pròxims exercicis o, si més no, reduir la pujada que es preveu exponencial. Des de l'ajuntament s'anticipa aquest augment a causa del fet que l’Agència de Residus de Catalunya incrementa any rere any el preu per tona recollida per la qual cosa l'alcalde afirma que “cal buscar millores en l’eficiència del servei”.