L’Ajuntament de Tàrrega enllesteix una nova fase d’instal·lació de tecnologia LED a l’enllumenat públic

Foto: Ajuntament de Tàrrega

L’Ajuntament de Tàrrega ha enllestit una nova fase dels treballs de renovació de l’enllumenat públic al nucli urbà. En concret, les tasques s’han dut a terme durant les últimes setmanes al barri del Maset, la zona esportiva i els carrers de Joan Brossa, Migdia, Verge de Montserrat i Pere Calders.

Operaris de la Regidoria de Serveis Municipals han procedit a substituir les antigues lluminàries per noves bombetes de tecnologia LED. Amb aquesta acció d’eficiència energètica, la capital de l’Urgell redueix notablement la despesa de consum, que suposa un estalvi d’uns 16.000 watts, i l’emissió de contaminants a la vegada que els nous fanals proporcionen la mateixa llum.

“Avancem així cap a un model de ciutat més sostenible i més respectuós amb el medi ambient”, assenyala la regidora de Serveis Municipals, Laia Recasens. En total, s’han substituït 211 punts de llum, fet que suposa una inversió de 40.000 euros. Els treballs s’han finançat íntegrament gràcies a una donació d’una empresa targarina del sector de l’electricitat. Al carrer de Joan Brossa, a més, s’han escurçat els pals verticals dels fanals per sota de la capçada dels arbres. Amb aquesta senzilla intervenció, s’ha aconseguit augmentar la il·luminació i proporcionar així més seguretat als vianants en horari nocturn.

El projecte de renovació de les lluminàries s’engloba dins el Pla d’Acció d’Energia Sostenible (PAES) al qual s’adherí el consistori targarí. En aquest sentit, i des de l'any 2013, l’Ajuntament de Tàrrega ha incorporat de forma gradual a l’enllumenat públic bombetes de tecnologia LED. En el marc del PAES també es procedeix a corregir mals hàbits de consum en equipaments municipals i es treballa en la instal·lació de plaques fotovoltaiques, calderes de biomassa o nous tancaments entre altres accions.