L’Ajuntament de Tàrrega posa en marxa la nova Oficina d’Acció Social al carrer de Sant Pelegrí

Foto: Ajuntament de Tàrrega

La nova Oficina d’Acció Social de l’Ajuntament de Tàrrega, ubicada al número 74 del carrer de Sant Pelegrí, ja es troba en ple funcionament.

Durant els últims dies ha culminat el trasllat d’equips i personal tècnic a la vegada que s’han enllestit les tasques de rehabilitació del local, al barri del Cor de Maria.

Per tant, des d’aquest nou equipament el consistori atén totes les consultes i peticions de les persones usuàries pel que fa a les regidories d’Acció Social Associativa i d’Intervenció, Habitatge, Igualtat i Salut.

La disponibilitat del local, que anteriorment havia acollit una oficina del Departament d’Agricultura de la Generalitat de Catalunya, és fruit d’un contracte d’arrendament amb els propietaris. Tàrrega ha guanyat així unes instal·lacions de planta baixa que ocupen una superfície de 386 metres quadrats amb una desena de despatxos i un taulell d’atenció ciutadana.

Ampliació de serveis i programes socials

Coincidint amb l’estrena de l’Oficina d’Acció Social, on s’ha reubicat l’Oficina Local d’Habitatge, el consistori targarí ha signat un nou conveni amb l’Agència de l’Habitatge de Catalunya per tramitar ajudes econòmiques als propietaris d’immobles que vulguin rehabilitar-los.

Per tant, ja s’ofereix assessorament sobre els ajuts en matèria de rehabilitació aprovats en el marc del Pla Estatal de Recuperació, Transformació i Resiliència per fer front a la crisi derivada de la Covid-19 a través dels fons Next Generation EU. De la mateixa manera, ambdues administracions han prorrogat el conveni sobre el programa de mediació per fomentar el lloguer social. En aquest sentit, Tàrrega ha reactivat la Borsa d’Habitatge per a Lloguer Social i ha llançat una crida a propietaris de pisos buits perquè els cedeixin a l’esmentat programa.

Des de l’Oficina d’Acció Social, la capital de l’Urgell també ha posat en marxa un nou servei per ajudar les persones que tinguin dificultats a descarregar-se el certificat Covid o demanar cita prèvia per vacunar-se. Aquestes prestacions s’emmarquen dins el programa de Suport Digital (que ofereix assessorament a l’hora de realitzar tràmits en les diferents administracions) adreçada especialment a gent gran que no estigui familiaritzada amb l’ús de les noves tecnologies.

A més, el consistori treballa en la implementació d’altres prestacions d’atenció social a les persones com el programa Estalvi Energètic (que resoldrà dubtes per entendre, per exemple, la factura de la llum); o el Punt de Referència per a la Gent Gran (que donarà ajuda a aquest sector de població en el seu dia a dia). Així ho han avançat Assumpta Pijuan, regidora d’Acció Social Associativa, Igualtat i Salut; i Noèlia Soto, regidora d’Acció Social d’Intervenció i Habitatge; que aquesta setmana han supervisat la posada en marxa de la nova oficina.

L’Oficina d’Acció Social de Tàrrega atén de forma presencial de dilluns a divendres, en horari de matí. També s’hi presta atenció telefònica al 973 314 161. S’ha de recordar que molt a prop d’aquest local, en concret al carrer de Gabriel de Tàrrega, la ciutadania té a l’abast una àmplia zona d’aparcament gratuït. La posada en marxa de l’oficina també contribuirà a dinamitzar el barri del Cor de Maria, al sector nord del nucli urbà.