L'alumnat dels centres educatius de Tàrrega ofereix un espectacle coral per la Festa Major

Foto: Marina Rúbies.

Més de 250 alumnes de diversos centres educatius de Tàrrega es van aplegar aquest dimarts a la plaça de les Nacions sense Estat per oferir una cantata com a preludi a la Festa Major 2022.

La cita, organitzada per la Comissió Brass Band del Pla Educatiu d’Entorn 0-20 de la capital de l’Urgell, va reunir dalt l’escenari infants de 6è de Primària de les escoles Àngel Guimerà, Jacint Verdaguer, Maria-Mercè Marçal, Pia i Vedruna junt amb les classes de cant coral de l’Escola Municipal de Música. Aquest mateix centre va aportar la direcció musical de l’espectacle i l’acompanyament instrumental per part d’alumnes i professorat. L’Escola d’Art Ondara també hi va col·laborar dissenyant elements escenogràfics.

L'alumnat va cantar Boix el bruixot i la ciutat de la meravella, un text de Manel Justícia amb música de Jordi González. Aquest espectacle neix com a alternativa al projecte Brass Band, que aquest curs es va suspendre temporalment a causa de la pandèmia. Mitjançant aquesta iniciativa es vol fomentar els valors de la inclusió i el reconeixement envers les persones que tenen capacitats diferents.

La Comissió Brass Band del Pla Educatiu d'Entorn 0-20 és un projecte d’àmbit comunitari en què participen les escoles d'Educació Primària de Tàrrega, l'Escola Municipal de Música i l'Escola d'Art Ondara amb suport logístic de l'Ajuntament i el Departament d'Educació.

El concert va anar precedit per unes paraules de l’alcaldessa Alba Pijuan Vallverdú, la qual va lloar el paper del Pla Educatiu d’Entorn “per fomentar el coneixement i l’aprenentatge entre infants i joves”.

La cantata, juntament amb un taller fotogràfic organitzat per la regidoria d’Educació i els assajos del ball de l’Eixida, ha servit per escalfar motors de cara a la Festa Major que arrenca avui amb mig centenar de propostes fins diumenge.

Pel que fa a la primera jornada d'avui dijous, destaquen la celebració de l’Eixideta, a 2/4 de 7 de la tarda, acte que agrupa expressions de cultura popular amb els infants com a protagonistes; i el pregó a 2/4 de 9 del vespre a càrrec de l’atleta local Josep Ramon Sanahuja.