L'alumnat dels centres escolars de Balaguer reforesta els espais naturals

Foto: Paeria de Balaguer.

Dins de les activitats del Pla Municipal de Dinàmica Educativa, avui s'ha iniciat la setmana del 14 al 18 de febrer, “La plantada de l’arbre a Les Franqueses”, per l'alumnat de 4t dels centres escolars de la ciutat, amb el suport de l’àrea de jardineria de la Paeria.

La plantada es realitza en una zona desforestada del bosc de ribera de l’entorn de les Franqueses. Aquesta zona, coneguda popularment com la “bultra”, és l'escenari de l'activitat amb l’objectiu de donar a conèixer el patrimoni natural i la vegetació autòctona de la zona i de promoure actituds d’estima i cura del medi ambient i del patrimoni cultural entre els escolars. Paral·lelament, també es du a terme una visita amb proposta didàctica al Monestir de les Franqueses.

Aquesta activitat es fa paral·lela amb el breakout “El tresor de les Franqueses”. És una activitat lúdica adreçada als alumnes i que els acosta una mica més a conèixer l’arquitectura del complex, la seva història i la vida de les monges que van habitar el Monestir de Santa Maria de les Franqueses. La proposta es finalitza amb una recompensa final per l'alumnat, que compta amb el suport del CRP de la Noguera. Un cop arribat els alumnes a l'espai de les Franqueses es fan dos grups per tal de dur a terme les dues activitats.

L'Escola La Noguera i l'Escola Pia han iniciat la rotació d'enguany. Demà serà el torn de l'Escola Mont-Roig, i el dimecres 16 serà el de l'Escola Gaspar de Portolà. El dijous 17 es dedicarà a les Escoles Àngel Guimerà i Estel, i el dijous a l'Escola Vedruna.