L'alumnat d'ESO de l'Urgell realitza tallers a l'Arxiu Comarcal i a Ponent Coopera

Foto: Consell Comarcal de l'Urgell.

L'alumnat de 1r i 2n dels centres educatius d'ESO estan desenvolupant diversos tallers durant la primavera a l’Arxiu Comarcal de l’Urgell i a l’Associació Ponent Coopera. Aquestes activitats estan organitzades des del Consell Comarcal de l’Urgell, juntament amb el Centre de Recursos Pedagògics de la mateixa comarca, i dins del XXI Programa Comarcal de Suport a l’Educació.

Des de l’Arxiu Comarcal amb el Taller Tempus es proposa un projecte dinàmic i visual per tal d’evidenciar el pas del temps i els canvis que aquest provoca en l’estructura de les viles; i, per altra banda, el taller "El Mercat a l’edat mitjana", es vol apropar el funcionament del mercat a l’alumnat, amb una activitat semigamificada.

Per altra banda, des de l’Associació de Ponent Coopera, ubicats a Cal Trepat de Tàrrega,  se suggereixen Tallers d’Economia Social i Solidària com a proposta de transformació.

Un total de 5 centres de secundària són els que duran a terme les activitats de l’Arxiu Comarcal planificades per l’arxiver Carles Quevedo, i un total de 7 els que duran a terme els Tallers d’Economia Social i Solidària planificats pels tècnics de l’Associació de Ponent Coopera.

El Consell Comarcal posa a disposició tres autocars per aquells alumnes de fora de Tàrrega que necessiten desplaçament. Les activitats es duran a terme aquesta primavera, en sessions d’una hora per a cada activitat i per a cada grup classe.