L'arranjament de la carretera de Tàrrega a Guissona amb ferm sostenible estarà enllestit a mitjans d'agost

binary comment
photo_camera binary comment

Oriol Bosch (ACN).

L'arranjament de la carretera L-310 que uneix Tàrrega amb Guissona, a la Segarra, estarà enllestit a mitjans d'agost tot i que els usuaris ja podran circular per la totalitat del nou ferm, a principis de mes. Així ho ha assegurat el secretari de Territori, Isidre Gavín, que ha fet una visita d'obres acompanyat d'alcaldes de la zona.

La via s'està millorant amb un ferm que incorpora materials reciclats de la indústria i que permetrà estalviar unes 67 tones de CO₂ en emissions. L'alcaldessa de Tàrrega, Alba Pijuan, ha dit que aquestes millores eren "altament reivindicades" perquè és una via amb un elevat volum de trànsit de treballadors i camions que van i venen de Bon Àrea.

Gavín ha explicat que la carretera L-310 s'inclou al pla d'actuacions amb ferms sostenibles que s'està desenvolupant a diferents vies de Catalunya. Es milloren carreteres amb ferms que incorporen residus industrials que anirien a parar a un abocador, per tant, es posa en pràctica "l'economia circular", ha dit. Així mateix, ha destacat que els materials són analitzats perquè siguin compatibles i donin bons resultats. En aquest cas, ha dit que la barreja de cautxú amb el quitrà convencional dona un molt bon resultat i en el conjunt d'actuacions que s'estan fent arreu del país hi ha un estalvi de 1.300 tones de CO₂.

En aquest cas, la carretera millorada té una distància de 18,5 quilòmetres i s'hi inverteixen 4,2 MEUR. Els treballs van començar al maig i, a més a més, s'ha aprofitat per posar la fibra òptica entre Concabella i Tàrrega. A tot Catalunya, són 12 les actuacions que s'executen enguany en el si d'aquest programa. A la demarcació de Lleida, hi ha una altra obra inclosa, a l'L-902 a Almacelles i Almenar, finalitzada recentment amb una inversió de 2 MEUR i un estalvi en emissions de 200 tones de CO₂.