L'artista pontsicà Joanpere Massana exposarà la seva obra a Reus

Aquest divendres 4 de febrer s'inaugura l'exposició de l'artista Joanpere Massana a la Galeria d'art Anquins de Reus, a la província de Tarragona.

Amb el títol El llibre dels silencis i dels sorolls, Joanpere Massana mostra un recull de les seves obres més recents, com són papers de gran format, teles texturades i assemblatges, que són molt representatives de l’univers creatiu de l’artista: "Una obra poètica, reflexiva i visualment molt atractiva que ens parla del silenci".

L'autor Antoni Gelonch parlava de l'obra de l'artista en un dels seus textos: "L'obra de Massana cal mirar-la des de l'arrelament i cap a l'envol. Des de l'arrelament a la mare Terra i tot allò que la construeix i la condiciona (sobretot l'aigua, els núvols, la vida vegetal..) Pero també cap a l'envol líric, cap al món dels somnis i de les esperances, cap a la recerca o la reinvenció del temps o espais perduts o ignorats. Peu a terra i mirada llarga... ".

L'artista Joanpere Massana va néixer a Ponts, l'any 1968. Es va llicenciar en Belles Arts a l'especialitat d'Escultura per la Facultat de Belles Arts Sant Jordi de Barcelona. Imparteix classes d'escultura a l'Escola Superior d'Art i Disseny Ondara, a Tàrrega. La seva obra es va originar a partir de llibres El llibre dels jocs, Un llibre de Jana, Il llibre dell'acqua, entre altres.

Massana va rebre el primer premi de pintura el 1992, organitzat per la Generalitat de Catalunya. La seva obra es troba entre les principals col·leccions europees, amb gran èmfasi a Itàlia, que aglutina obres de pintura, escultura, instal·lacions, dibuixos, gravats, videoinstal·lacions, etcètera. Va ser el primer artista a exposar individualment al Palazzo delle Arti Napoli (2007).