L'artista mallorquina Ela Fidalgo comença una residència artística a l'Associació Alba

Foto: Associació Alba.

Des d’avui l’Associació Alba està revolucionada amb l’arribada de l'artista Ela (Manuela) Fidalgo a Tàrrega. L'artista mallorquina, de 27 anys, des de petita ha estat molt vinculada al món de la moda (l’any 2016 va guanyar el certamen del Mercedes-Benz Fashion Talent). Des de fa uns anys també ha generat vincles amb el món de l’art, ara lligada a La Bibi Gallery de Mallorca.

El seu treball barreja la tècnica de la costura i el brodat que va aprendre de la seva àvia amb el dibuix i la pintura. El resultat són unes obres de formes senzilles, aspecte innocent i relaxat i amb tocs naïf i colors molt vius que rebutgen l’art més purament acadèmic. Tota la seva producció està molt lligada a la seva etapa com a dissenyadora de moda i directora creativa de la seva pròpia marca.

Durant aquesta setmana, l’Ela i un grup de persones amb discapacitat de l’entitat targarina s’han proposat crear una obra d’art conjunta que presentaran el pròxim 1 de juliol al centre que Alba té a Verdú. L’obra, però, ja es va començar a crear fa un mes quan l’Ela va venir a conèixer l’entitat i els artistes d’Alba. En aquell primer contacte va recollir alguns dibuixos creats per ells i posteriorment al seu taller de Mallorca va començar a idear l’obra integrant algunes de les seves creacions.

Fa pocs dies, el quadre a mig fer va viatjar fins a Tàrrega, per tal que aquesta setmana l’Ela i la resta d’artistes posin fil a l’agulla a l’obra conjunta. L’obra d’art un cop acabada es posarà a la venda i els beneficis es destinaran a projectes socials de l’Associació Alba.