L'Associació Alba i Quàlia han presentat l'espectacle 'La Lia i el calendari d'advent solidari' realitzat per la companyia CRUMA teatre 

Redacció | Foto: Asmaa R. Bellahbib

L'Associació Alba i Quàlia han presentat l'espectacle 'La Lia i el calendari d'advent solidari', realitzat per la companyia CRUMA teatre i dirigit al públic infantil, on s'ha presentat el nou capgròs de Quàlia, la Lia, un personatge amb poders màgics que formarà part a partir d'ara de l'imaginari de les activitats de lleure i menjadors escolars que gestionen la cooperativa Quàlia.

La primera missió de la Lia ha sigut donar a conèixer a tots els nens i nenes el nou Calendari d'Advent Solidari que el Grup Alba ha creat aquest any per col·laborar amb les activitats de lleure i les colònies dels infants i joves de l'Escola Alba.

Aquest any el calendari té com a protagonista a la Lia i ve farcit d'arrugats del Rosal, xocolatines de la Casa Dalmases i alguns objectes de regal sorpresa. Les famílies van aprofitar per comprar-lo i per col·laborar amb aquesta iniciativa solidària en benefici del lleure i les colònies dels infants i joves amb discapacitat de l’Escola Alba.

L'acte ha sigut tot un èxit, ha comptat amb l'assistència de més d'un centenar de persones, que han pogut gaudir, a més de l'espectacle central, d'una xocolatada i activitats durant tot el matí: tallers de manualitats, música i xocolatada per a tots els assistents…

“La Lia porta unes ulleres màgiques amb forma de la lletra “q” de Quàlia, el seu objectiu és detectar les injustícies i les desigualtats d’aquest món i trobar-hi les solucions conjuntament amb els infants i persones de Quàlia. Ve a conèixer la realitat del planeta terra i a mirar de millorar-lo entre tots i totes”, va explicar l’Aina Altimir, una de les sòcies de la cooperativa Quàlia.

El planeta de la Lia és “Toticap” i porta sempre una motxilla on guarda diferents estris que l’ajudaran en les seves aventures. Segons detalla Aina Altimir “la Lia serà a partir d’ara el fil conductor de la línia educativa i del projecte pedagògic amb el qual treballem des de Quàlia i volem que sigui una imatge atractiva pels infants”.