‘Maricón’ vol reivindicar la llibertat sexual a les aules

Presentació cicle de concerts a Mollerussa
photo_camera Presentació cicle de concerts a Mollerussa

MOLLERUSSA       Josep Anton Pérez

Joana Busto, Maria Berengué i el Marc Clotet són els autors del projecte ‘Maricón’ que amb el suport de l’Ajuntament de Mollerussa té la voluntat de fomentar una reflexió sobre la llibertat sexual en els centres educatius.

“Existeix molta desconeixença als centres educatius sobre la realitat del col·lectiu LGTBIQ, i de la llibertat sexual”, i per aquest motiu cal sensibilitzar a les noves generacions, segons explica Marc Clotet un dels joves que han impulsat el projecte “Maricón”.

Un projecte de tres joves mollerussencs per combatre la discriminació i la LGTB-fòbia

La iniciativa s’ha presentat aquest dimarts en les dependències de l’Oficina Jove del Pla d’Urgell amb la presència de l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona i la regidora de Joventut, Raquel Pueyo.

La idea de desplegar el projecte va sorgir del Consell de Participació Adolescent (CPA) de la capital del Pla d’Urgell, on els tres instigadors de “Maricón” van participar en un taller que va impartir l’associació Colors de Ponent de Lleida.

Segons Clotet l’aprenentatge en aquesta activitat va ser l’embrió per generar el projecte que ara volen fer itinerant pels centres educatius de Mollerussa.

Busto, Berengué i Clotet, expliquen que el projecte s’ha batejat com a “Maricón”, perquè sol ser el nom despectiu que s’utilitza en les aules, i volen posar fre a aquest tracte discriminatori

Els joves creadors asseguren que el projecte pot abastar a moltes franges d’edat, “gent més jove que té molt poca informació al voltant de la llibertat sexual i els col·lectius LGTBIQ, i fa molta falta a la ciutat”, assegurem els creadors. “Maricón” consisteix en un taller d’una hora, que imparteix els mateixos autors, en el qual s’explica el significat de la nomenclatura LGTBIQ, així com normalitzar les relacions afectives entre tots els sexes, i sobretot, sensibilitzar en el respecte per qualsevol conducta afectiva.

Solsona ha destacat que es tracta d’un projecte que es porta treballant des de fa molts mesos d’una forma transversal, i comptat amb la col·laboració entitats coneixedores de la problemàtica. Així mateix, han subratllat la importància que siguin els mateixos joves els que duguin a terme la dinàmica als instituts perquè “d’igual a igual, el missatge arriba millor”.