L'Audiència de Lleida confirma la presó provisional per a la mare del nadó mort a Artesa de Segre

Foto: Laura Cortés (ACN).

 L'Audiència de Lleida ha confirmat la presó provisional per a la dona detinguda per la mort del seu nadó de tres mesos a Artesa de Segre, el 28 de febrer.

Rebutja així el recurs de la defensa, que en demanava la posada en llibertat, en considerar que existeix risc de fugida i per la gravetat dels fets. El jutge d'instrucció 1 de Balaguer va ordenar el 4 de març presó provisional comunicada i sense fiança tant per a la mare del nen com pel pare, però la Sala encara no s'ha pronunciat sobre l'home, ja que els recursos de les defenses es van presentar per separat.

Tot i que la parella va explicar al jutjat que es van trobar el nadó mort, l'informe preliminar dels forenses revelaria indicis "contundents" de criminalitat. Els fets van tenir lloc cap a les set del matí del 28 de febrer. Els Mossos van rebre un avís segons el qual el Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) havia hagut d'assistir un nadó en parada càrdio-respiratòria. Malgrat els esforços dels sanitaris per reanimar-lo finalment va morir. Els Mossos van detenir els pares l'1 de març i el jutge els va enviar a la presó el 4.