L'empresa urgellenca Soruka comercialitza les seves bosses de mà de pell reciclada en 1.300 punts de venda als EUA

Foto: Soruka.

L'empresa Soruka, amb seu a Verdú, ha entrat al mercat nord-americà amb la comercialització de bosses de mà fabricades amb pell reciclada en 1.300 punts de venda dels EUA, repartits per 50 estats, després d'arribar a un acord amb 100 representants de la marca a l'Amèrica del Nord.

En el darrer any, Soruka, que també produeix carteres i accessoris artesanals a partir d'estoc de pell sobrant, ha venut unes 60.000 unitats al país nord-americà. Per entrar al mercat dels Estats Units, Soruka ha rebut el suport d'ACCIÓ, l'agència per a la competitivitat de l'empresa del Departament d'Empresa i Treball, per mitjà de l'Oficina Exterior de Comerç i Inversions a Miami.

Actualment, l'empresa compta amb una única botiga física a Barcelona i exporta els seus productes a través de distribuïdors en el canal B2B (business to business) i ara ha començat a enfocar les vendes al canal B2C, amb venda directa cap a client, després de la bona acollida al mercat nord-americà.

En els darrers anys, Soruka ha arribat a acords amb distribuïdors per vendre a bona part del mercat europeu, especialment al Regne Unit, França, Itàlia, Alemanya, Bèlgica, els Països Baixos, Àustria i Dinamarca.

"L'entrada als Estats Units ha estat un gran pas, el seu mercat té un potencial infinit i ara mateix és el més important on estem treballant, per davant de la Unió Europea", segons la responsable de comunicació de la companyia, Cristina Bosch.