Les empreses d'inserció de les comarques de Lleida debaten a Tàrrega sobre la necessitat de contractació pública efectiva

Foto: FEICAT.

La Junta Directiva de la Federació d’Empreses d’Inserció de Catalunya (FEICAT) va celebrar ahir a Tàrrega una reunió interna i una posterior trobada amb les empreses d’inserció de les comarques de Lleida.

La trobada es va celebrar a la seu de l’empresa d’inserció Cartaes, amb representants de 10 empreses d’inserció de les comarques de Lleida.

Es va comptar amb la presència de  l’alcaldessa de Tàrrega i vicepresidenta de la Federació de Municipis de Catalunya, Alba Pijuan Vallverdú, qui va intercanviar opinions amb els representants de les empreses participants per acostar-se a la realitat del sector social lleidatà.

A la reunió es va debatre principalment al voltant de la necessitat d’una contractació pública per part de l’administració reservada a empreses d’inserció i que aquesta sigui efectiva. També es va fer incidència en el retorn social que implica la feina que fan les empreses d’inserció en benefici del territori i les administracions locals.

En aquest sentit, es va mostrar Tàrrega com un exemple de bona col·laboració i complicitat entre l’administració i les empreses d’inserció de la comarca. La Federació de Municipis de Catalunya contribuirà a promocionar la contractació pública reservada a través de formacions dirigides a l’administració pública.

FEICAT ha escollit la localitat de Tàrrega per a l’ocasió donat que les comarques de Lleida han presentat un important creixement respecte a la creació d’empreses d’inserció en els últims anys. Enguany se celebraran altres trobades amb empreses d’inserció en diferents punts de Catalunya.

Les empreses d’inserció treballen per a ser un pont que faciliti l’accés de persones amb dificultats d’inserció sociolaboral al mercat de treball. El seu objectiu és contractar persones que es troben en situació d’exclusió social derivades dels serveis socials, ensenyar-los un ofici i orientar-los per tal d’aconseguir la seva inserció sociolaboral.

Les empreses d’inserció no tenen ànim de lucre, com tampoc el tenen les entitats que les promouen. Així i tot, segueixen la lògica de qualsevol empresa i, per tant, basen la seva activitat en la producció de béns i serveis, en qualsevol sector i per a qualsevol mercat.

FEICAT és la federació que s’encarrega de representar i defendre els drets i interessos de més del 90% de les empreses d’inserció de Catalunya. Actualment, compta amb 50 empreses d’inserció sòcies, repartides per més de 20 comarques. 9 d’aquestes situen la seua activitat a la província de Lleida.