Les escoles públiques targarines exposen al Departament d’Educació les actuacions de millora necessàries

Foto: Ajuntament de Tàrrega.

El director dels Serveis Territorials d’Educació a Lleida, Claudi Vidal, i la cap de l’Àrea de Coordinació i Planificació Escolar, M. Teresa Codina, van visitar les tres escoles públiques de Tàrrega per tal de conèixer quines són les actuacions de millora que necessiten abordar a curt termini aquests centres educatius. Es tracta dels col·legis Jacint Verdaguer, el Maria-Mercè Marçal i l’Àngel Guimerà.

Durant la visita els directors de les escoles públiques targarines van exposar quins són els projectes de futur dels seus centres i han posat sobre la taula les inversions necessàries per fer-los realitat, alhora que van mostrar les seves instal·lacions. Van ser acompanyats per l’alcaldessa Alba Pijuan Vallverdú i el regidor de Ciutadania, Educació i Treball, Xavier Rossell Aparicio, així com de diversos tècnics municipals.

Així doncs, el director del col·legi Jacint Verdaguer, Manel Rodríguez, va explicar que l’edifici, que data de 1934, requereix una intervenció i rehabilitació global per tal de millorar els tancaments, l’aïllament, el paviment, etcètera. De la mateixa manera, es va proposar actuar a les diverses àrees d’esbarjo per tal de condicionar-les i incrementar-ne els usos.

Per la seva banda, Núria Elies, directora de l’escola Maria-Mercè Marçal, va detallar el Projecte Pati del centre, elaborat conjuntament amb les famílies, per tal de reformar-lo i naturalitzar-lo tot omplint-lo de vegetació a fi de guanyar més zones d’ombra.

Finalment, el director de l’escola Àngel Guimerà, Víctor Valero, va detallar que el centre també suggereix reformar el pati i reclama insonoritzar el gimnàs i refer el paviment o aplicar-hi un tractament antilliscant. De la mateixa manera, va exposar la seva proposta per tal d’incloure la natació dins el currículum escolar.

Per la seva part, l’alcaldessa Alba Pijuan Vallverdú va insistir que es tracta de millores necessàries per garantir el bon funcionament de les escoles i incrementar-ne tant la seguretat com la funcionalitat. Després de conèixer les demandes dels centres, els responsables d’Educació a Lleida van emplaçar l’Ajuntament a una nova reunió telemàtica la setmana vinent per tal de començar treballar i atendre aquestes necessitats de les escoles públiques de Tàrrega.