Les zones turístiques de Catalunya recuperen el pols per Setmana Santa després de dos anys

Foto: Marta Lluvich (ACN).

Les principals zones turístiques de Catalunya tornaran a viure una Setmana Santa molt semblant a la d'abans de la pandèmia, amb previsions d'ocupació que s'acosten a les del 2019.

La Setmana Santa d'aquest any contrastarà amb la del 2020, quan va coincidir amb el confinament i l'estat d'alarma. També es diferenciarà de la del 2021, quan encara hi havia algunes restriccions en la mobilitat, no es podia viatjar a altres comunitats a conseqüència del tancament perimetral, no es permetien trobades amb persones de fora la bombolla de convivència i hi havia toc de queda nocturn, entre d'altres.

Aquesta Setmana Santa, enguany en ple abril, farà que els turistes es reparteixin entre la muntanya, on encara es podrà esquiar; en cases rurals de l'interior i també a la costa a la recerca del bon temps.

El Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida estima una ocupació mitjana del 90% durant aquesta Setmana Santa. Molts establiments que penjaran el cartell de complet del Dijous Sant i fins al Dilluns de Pasqua a les zones turístiques de les comarques de Lleida. El sector encara amb optimisme aquests dies, que per primera vegada en dos anys, estan lliures de restriccions per la covid-19.

Al Pirineu, el sector turístic encara aquests dies amb optimisme i ocupacions estimades del 90%, coincidint amb els darrers dies de la temporada d'esquí. La Setmana Santa al Pirineu té la peculiaritat que permet combinar el final de temporada d'esquí amb l'inici de la d'esports d'aventura com el ràfting.

L'oferta d'allotjament per aquests dies a la demarcació de Lleida serà d'unes 68.500 places, distribuïdes entre les 48.000 unitats de turisme reglat entre hotels, càmpings, cases de pagès, albergs i refugis, a les quals s'ha de sumar altres 20.500 places d'apartaments turístics.