L'Escola Alba reivindica inclusió amb un videoclip que s'estrenarà als Majèstic de Tàrrega

Foto: Videoclip de l'Escola Alba.

Avui s'estrena als Cinemes Majèstic de Tàrrega el videoclip “Fem sentir la nostra veu”, que és el resultat de 6 tallers que han realitzat els darrers mesos 24 alumnes d’entre 15 i 21 anys de l’Escola Alba que forma part del Grup Alba.

L'alumnat ha dut a terme el projecte amb l’equip de Versembrant, amb l'objectiu fomentar la consciència crítica dels joves, mitjançant un procés creatiu on té cabuda l’art urbà, el hip-hop i sobretot el rap.

En el primer taller van treballar la lletra de la cançó a partir de propostes d’experiències personals que van sortir dels mateixos alumnes. La cançó és un crit a la igualtat i a la diversitat. A partir de la lletra reivindiquen la inclusió de les persones amb discapacitat i la no discriminació. En una segona sessió van cantar per parts la cançó i van gravar-la com si fossin uns autèntics professionals.

En els següents tallers van practicar la tècnica del grafiti pintant un mural a la paret que hi ha a davant de l'escola i que es pot veure també durant en el videoclip. I finalment, les últimes sessions les van dedicar a conèixer i a practicar la dansa urbana del hip-hop i a fer la gravació del videoclip.

El videoclip es podrà veure en pantalla gran als cinemes Majèstic de Tàrrega avui divendres 29 d’abril coincidint amb l’estrena de la pel·lícula Alcarràs, gràcies a la col·laboració de l’empresa Circuit Urgellenc. També es passarà, durant els pròxims 15 dies, una versió reduïda del videoclip a l’inici de cada sessió.

La iniciativa ha estat impulsada per la cooperativa Quàlia i l’Escola Alba i els tallers han estat finançats per la Xarxa d’Empreses Sòcies del Grup Alba, l’Ampa de l’Escola i el projecte Tapeja. També ha comptat amb la col·laboració de la productora Impro Productions.