L'Escola d'Art Ondara acull una exposició del fons de peces del Festival Internacional de ceràmica de Montblanc

Foto: Sala d'exposicions de l'Escola d'Art d'Ondara.

L'Escola d'Art Ondara de Tàrrega acull Terrània, l'exposició del fons de peces del Festival Internacional de Ceràmica de Montblanc.

La mostra ja es pot visitar des del dia 9 de febrer i estarà exposada fins al 24, però la inauguració de l'acte serà el dia 17 de febrer a les 18 h de la tarda, a la sala d'exposicions de la mateixa escola.

El 2003 es va fer realitat la proposta de ceramistes locals juntament amb l'Ajuntament de Montblanc de fer un Festival Internacional de Ceràmica a Montblanc. Terrània es presentava com un esdeveniment pioner a Catalunya i en la primera edició va aconseguir ser tot un èxit gràcies a la qualitat de l'obra exposada i al número de públic assistent.

Un dels objectius de Terrània és el descobriment de la ceràmica artística i decorativa, un tipus de ceràmica encara desconeguda en aquest país, ja que quan es parla de ceràmica normalment es relaciona amb la ceràmica tradicional; com són els utensilis de la llar i del transport, entre d'altres.

Per aquest motiu, aquest Festival intenta apropar aquest tipus ceràmica al públic visitant mitjançant l'exposició d'obres i la col·laboració amb entitats com l'Escola d'Art Ondara. En el marc del festival també es poden gaudir les demostracions tècniques de torn, modelatge i rakú, i la cocció de peces en un espectacular espectacle experimental.