L'exposició artística 'Magistrals' arriba a Tàrrega el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat

Foto: Ajuntament de Tàrrega

Aquest matí, en el marc del Dia Internacional de les persones amb Discapacitat s'ha inaugurat l’exposició MAGISTRALS al carrer de Joan Brossa de Tàrrega. L'acte ha comptat amb l’alcaldessa de Tàrrega, Alba Pijuan Vallverdú, acompanyada de la regidora d’Acció Social i Associativa, Igualtat i Salut, Assumpta Pijuan, i la directora de la Fundació Setba, Cristina Sampere.

La mostra és un recull de les obres guanyadores dels deu anys del Premi Setba, un certamen de pintura destinat a artistes amb Discapacitat Intel·lectual (DI). Durant l’acte han comptat amb la visita de representants de les entitats del territori, entre les quals el Grup Alba, associació a la qual pertany en Joel Garcia, artista guanyador del Premi Setba 2019 per la seva obra Tocado y hundido.

L’alcaldessa s’ha mostrat satisfeta que l’exposició Magistrals faci la darrera parada a Tàrrega, així com d’establir enllaços amb la Fundació Setba, ja que “creiem en la cultura i en l’art com a activitat inclusiva, una disciplina que ha de poder ser accessible a tothom perquè és una forma d’expressió i de transmetre sentiments”. De la mateixa manera, la primera edil ha destacat “la gran feina que fa l’Associació Alba amb el projecte Singulars, que fomenta la inclusió mitjançant l’art”. Per la seva banda, la directora de la Fundació Setba ha agraït el suport del consistori de la capital de l’Urgell, l’únic municipi de Lleida on es podrà admirar l’obra dels guanyadors dels Premis Setba.

Nou projecte de la Fundació Setba

L’acte ha finalitzat al Teatre Ateneu de Tàrrega amb la presentació del nou projecte de la Fundació Setba, un projecte formatiu per entitats que treballen amb persones amb D.I. amb l’objectiu de professionalitzar els seus tallers d’art. S’ha projectat un videoresum del projecte i s’ha comptat amb la presència de l’artista que dirigeix aquest projecte, Jaime Súnico.

L’exposició es podrà veure fins al 3 de gener de 2022 al carrer de Joan Brossa (Zona Passeig) de Tàrrega. Aquesta és l’última parada que l’exposició en itinerància Magistrals farà a Catalunya. La seva mostra es va iniciar al Palau Robert de Barcelona, va continuar per Vic i Manresa i ha escollit Tàrrega per fer-hi l’última parada. Gràcies al suport del Departament de Cultura, l’Ajuntament de Tàrrega, la Ramon Molinas Foundation i l’empresa EGM, la Fundació Setba assoleix el seu objectiu en aquest projecte: homenatjar i donar visibilitat a les obres dels artistes amb DI.