L’Inesperat, lema de l’edició 2022 de FiraTàrrega, agrupa un seguit de propostes que arribaran per sorpresa

Redacció | Foto: FiraTàrrega

FiraTàrrega recupera en aquesta nova edició l’espai públic i les propostes de carrer, un dels seus principals trets d’identitat. El leitmotiv de l’edició 2022 es resumeix i s’actualitza amb el lema «L’Inesperat» que vol recollir l’esperit de les arts de carrer, de la sorpresa i d’allò que esdevé en el moment més impensat. Un enunciat que vol posar l’accent en un espai públic viu, mutant, un espai de trobades casuals i per a l’expressió artística espontània. El vianant l’utilitza per desplaçar-se d’un lloc a l’altre i els seus desplaçaments, com diu Manuel Delgado a l’Elogi del vianant, són també «una forma d’escriptura en què cada trajecte és un relat, una història íntima, una sembra de memòria». L’espai públic està farcit de personatges i farcit d’històries per desxifrar, tantes com individus, tantes com dies té l’any. L’espai públic és, doncs, l’espai natural de la dramatúrgia i la coreografia quotidianes, on tothom en algun moment esdevé protagonista, secundari, espectador o simple figurant.

Amb aquesta declaració d’intencions, FiraTàrrega pretén experimentar i debatre sobre tot allò que s’esdevé en el moment més impensat, que trenca la rutina, que sorprèn i que fa repensar l’espai comú.

Sota l’apartat «L’Inesperat» les persones assistents a FiraTàrrega trobaran una sèrie de peces que poden aparèixer en qualsevol lloc i en qualsevol moment. Hi destaquen creacions com les de l’hongarès David Somló amb Drift, una interacció entre intèrprets i transeünts que fa pensar l’audiència sobre el seu comportament a l’espai públic; Sauf le dimanche, amb Troc!, una peça de dansa a l’espai públic lúdica, generosa i inventiva; La màquina de matar d’Onírica Mecánica, una de les peces del projecte liderat per Jesús Nieto que, amb la tecnologia com a aliada, ens fa plantejar fins a quin punt som conscients dels pros i els contres de la tecnologia amb què convivim; o La Carbonera Itinerant, una llibreria mòbil amb una selecció de textos teatrals, assaigs sobre les arts en viu i l’ús de l’espai públic o els llibres que han servit d’inspiració pels espectacles de Suport a la Creació.

Entre les propostes que prenen el lema de l’edició 2022 com a leitmotiv hi destaca la Conversa Oberta sobre 'L’inesperat' que tindrà lloc a la plaça dels Comediants dins la programació de l’espai La Paraula, centrada en la paraula, abordada en un sentit ampli i des de diferents disciplines: la música, la poesia galàctica, els nous formats i l’humor. Un espai que dona peu a la conversa i a descobrir artistes que reivindiquen la paraula i interpel·len els públics. Serà una conversa entre la filòsofa Marina Garcés i l'artista Clara Peya sobre el concepte d'inesperat, moderada per la periodista Emma Quadrada, per enriquir-se amb les reflexions i les visions dels ponents sobre el tema.