Lleida viurà el proper 26 d’abril la preestrena de la premiada ‘Alcarràs’

El pròxim 26 d’abril, Lleida acollirà l’esperada preestrena de la reconeguda pel·lícula ‘Alcarràs’ de la directora Carla Simón, premiada el passat mes de febrer amb l’Os d’Or a la setanta-dosena edició de la Berlinale.

La sala Ricard Viñes del Teatre de la Llotja, amb gairebé 1.000 localitats, serà l’espai que allotjarà la projecció del reconegut i esperat film que congregarà aquell vespre representants del sector cinematogràfic i cultural del país. L’organització de l’acte anirà a càrrec de Diputació de Lleida i la Paeria, juntament amb les productores.

Rodada amb actors no professionals i en català, s’ha convertit en la primera pel·lícula de la història en aquesta llengua a rebre aquest guardó. Jordi Pujol Dolcet, Anna Otin, Berta Pipo, Xenia Roset, Albert Bosch, Ainet Jounou, Josep Abad, Montse Oro i Carles Cabos, donen vida i veu a la pagesia de les terres de Lleida, i d’arreu, i reten homenatge a aquesta dura i sovint invisibilitzada professió.

Amb guió de la mateixa Carla Simón i Arnau Vilaró, el llargmetratge aterra a la capital del Segrià per vestir-se de llarg i presentar-se de manera anticipada davant dels representants, ciutadans, amics i coneguts de les poblacions properes que han participat i aparegut al film. Les escenes del llarg s’han rodat a Aitona, Alcarràs, Bellvís, Fraga, Lleida, Massalcoreig, Seròs, Soses i Sucs.

L'obra s’estrenarà comercialment el pròxim 29 d’abril als cinemes d’arreu del territori de la mà d’Avalon Distribució i Elastica Films. ‘Alcarràs’ és una producció d’Avalon P.C., Elastica Films, Vilaüt Films i Alcarràs Film AIE, en coproducció amb Kino Produzioni (Itàlia); amb el suport de ICAA, ICEC, MEDIA, EURIMAGES, MIC i la Diputació de Lleida i la participació de TVE, TV3 i Movistar+.