Llibres i roses, protagonistes del mercat de Sant Jordi d'estiu a Tàrrega

Text: Laia Pedrós / Foto: Laia Pedrós

Els llibres i les roses són els principals protagonistes del mercat que té lloc aquest dijous a Tàrrega per celebrar el Sant Jordi d'estiu, el qual compta amb la participació de més d'una vintena de parades, entre llibreries, floristeries, artesans i entitats, totes elles ubicades a una distància de 2 metres per mantenir la distància social.

Per fer més suportable la calor, l'Ajuntament ha instal·lat carpes a les diferents parades. A més, ha allargat l'horari del mercat per evitar aglomeracions, que ha obert a les 9 del matí i tancarà a les 9 de la nit. 

Els llibreters consultats per COMARQUES DE PONENT s'han mostrat satisfets amb la bona resposta de públic tot i que han indicat que ni de bon tros pot comparar-se amb una diada de Sant Jordi tradicional. Els assistents han pogut escollir les últimes novetats editorials i també llibres de proximitat d’autors o temàtica locals. Així, la Regidoria d’Igualtat ha ofert els volums de la col·lecció On són les dones targarines? i ha presentat els nous punts de llibre relacionats amb aquesta col·lecció mentre que la Botiga del Museu ha presentat la darrera edició de l’URTX. Els clients amb qui hem parlat ens han explicat que aprofitaven per comprar llibres per llegir durant aquestes vacances atípiques d'estiu.

Algunes floristeries també han estat presents amb les tradicionals roses i d’altres paradistes han ofert altres versions de la rosa en format de roba o ceràmica.

L’alcaldessa, Alba Pijuan, ha visitat aquest dijous al migdia les parades del carrer del Carme i ha valorat així aquesta celebració excepcional: “És una situació estranya però és una manera de poder reviure el 23 d’abril i ajudar el gremi dels llibreters i floristeries. Els paradistes ho estan valorant de forma positiva i esperem que pugui animar el sector en aquests moments complicats.”

Dissabte 25 de juliol, KM Cultural

La celebració del ‘Dia del Llibre i de la Rosa’ continuarà a Tàrrega el dissabte 25 de juliol a les 7 de la tarda amb la presentació de dos llibres a càrrec d’autors locals a la plaça Sant Antoni. La Regidoria de Cultura ha preparat aquest acte amb la presència d’Eduard Ribera, autor del llibre El peix que volia ser home (Narratives de l'Escriptori), i Carme Estadella Bagué, autora del conte El cant de les sirenes encara sona, que compta amb les il·lustracions de l’artista targarina Camil·la Minguell.