Llorenç Isanda exposa els seus 'Futurs ignots' a la Sala Marsà de Tàrrega

Foto: Marina Rúbies.

Ahir es va inaugurar l'exposició 'Futurs ignots' de l'artista Llorenç Isanda, que per primera vegada exposa a Tàrrega i que es podrà visitar fins al 24 d'abril.  

El recull d'obres que conformen la col·lecció 'Futurs ignots' busca "les formes orgàniques que recorden a plantes o que poden aparèixer en un futur pròxim, sigui per l'evolució natural o la intervenció de l'home", segons va comentar Isanda. "És aquell joc que no saps ben bé si és per naturalesa o per les nostres accions".

L'autor va explicar el sentit unitari, que "son les possibilitats d'evolució de la flora, futurs desconeguts i les seves possibilitats". Entre els materials utilitzats, principalment, s'hi troben fustes recuperades o trobades d'arbres que s'han hagut de tallar. La mostra compta amb només una única fusta comprada. Els quadres també son llimes gastades del seu taller, segons va afirmar l'artista.

La col·lecció ofereix una reinterpretació transformadora i abstracte de la natura. Isanda exposa un seguit de propostes que tenen en comú la voluntat de fer passejar als visitants per un jardí de reflexió, "on floreixen els principis essencials que fa més de mil anys algú ja va deixar escrits".

Conceptes com l'asimetria, la simplicitat, bellesa del buit, austeritat, refinada profunditat i serenor son presents en la seva obra, i també conformen set principis emmirallats amb "les set virtuts del camí del guerrer", el codi ètic dels guerrers japonesos conegut com a Bushidō. Amb matèria vegetal crea una "nova forma de silenci", exposant un alfabet matèric nou i asimètric.

Carlos Vílchez, regidor de Cultura de l'Ajuntament de Tàrrega, va aprofitar la inauguració per assenyalar la nova retolació de la Sala Marsà, que s'ha dut a terme amb la voluntat de donar continuïtat a la sala per complementar l'activitat cultural de Tàrrega. Va mostrar satisfacció per exposar l'obra d'Isanda 'Futurs ignots', que juga amb la fusta i s'enllaça amb l'exposició de pedra del picapedrer Josep Sanmartí.