Marcel Fabregat crea 'Opia', el seu primer àlbum amb un espectacle immersiu

Foto: Marcel Fabregat.

L'artista targarí Marcel Fabregat llançarà el pròxim 2 de maig Opia, el seu primer àlbum en solitari que anirà acompanyat d'un espectacle musical amb llums i so immersiu ideat per a l'ocasió i que anirà de gira per tot el territori els pròxims mesos.

Marcel Fabregat, creador i investigador musical, va idear el seu primer àlbum de música ambiental durant el confinament per la pandèmia de la Covid-19 i el projecte s'ha acabat convertint en un concert en directe amb una escenografia original i un disseny de llums fet a mida.

L’artista va començar a compondre diferents temes propis sobre les emocions i les sensacions que anava experimentant aquells dies. A més, va tenir l'oportunitat de llegir "The dictionary of Obscure Sorrows" de John Koenig, un diccionari de paraules inventades per a emocions, però que no existeixen paraules per expressar-les. D'aquí, li va cridar l'atenció la paraula Opia, que "representa la intensitat ambigua de mirar algú als ulls, que es pot sentir alhora invasiu i vulnerable" explica el músic.

El concert és un nou concepte d'espectacle que comptarà amb una escenografia original i un disseny de llums fet a mida creat per l’artista Gerard Feliu i un disseny de so immersiu per a una actuació de més d'una hora de durada.

En els darrers mesos, Marcel Fabregat ha preparat tot el muntatge amb la creació d'un piano dissenyat per a l'ocasió i un muntatge lumínic únic. A més, una de les virtuts de la creació és que es pot realitzar en qualsevol localització, fet que converteix cada actuació en una ocasió especial i singular.

La gira d’'Opia' ja compta amb 7 espectacles programats per als pròxims mesos i la preestrena tindrà lloc el pròxim dissabte 9 d'abril al Festival Up de Gironella, al Berguedà, en una actuació a les 20.30 h a la fàbrica de Cal Metre.

El 15 de maig, en plena Festa Major de Tàrrega, Marcel Fabregat farà l’estrena al seu poble al Teatre Ateneu. Posteriorment, Opia ja està programat en diverses ciutats d'arreu del territori com Menorca, Urriés o Mas Colom.