Mazoni, Falsterbo, Aina Torres i Jordi Montañez, Quadraphonics i Hoven actuaran al 12è cicle 'Música sota les estrelles'

Foto: FGC.

Aquest dimarts s'ha presentat a l'IEI de Lleida la programació de la 12a edició del cicle 'Música sota les estrelles' del Parc Astronòmic del Montsec. La principal novetat d'enguany és que s'amplia el nombre de concerts de quatre a cinc. La passada edició el cicle va comptar amb més de 400 espectadors i va esgotar les entrades els quatre dies de concert.

Els concerts del cicle 'Música Sota les Estrelles' és fan un cop al mes a l'Ull del Montsec, un planetari digital amb una cúpula de 12 de metres de diàmetre i una paret frontal que s'obren completament i que permeten gaudir de la música sota les estrelles.

Els concerts tenen una durada de 45 minuts i van seguits de l'observació del cel al Parc de Telescopis del Parc Astronòmic del Montsec. Cada artista o grup ofereix dues sessions la mateixa nit. Les entrades per a cada concert ja estan disponibles al web parcastronomic.cat.

El secretari de Territori i Mobilitat, Isidre Gavín, ha destacat que el cicle "és una oportunitat per tenir artistes de primer nivell a una població de 600 habitants com Àger" i, per tant, "contribueix a la democratització de la cultura fora de les grans poblacions". També ha posat en valor la gestió que FGC porta a terme al PAM perquè "contribueix a mantenir el posicionament internacional de l'Astronòmic com un referent de primer ordre en divulgació científica i protecció del cel nocturn", ha dit Gavín.

El director del PAM, Salvador J. Ribas, ha ressaltat que el cicle és una cita "molt ben valorada i amb molt bona acceptació entre el públic" ja que permet sumar a l'experiència científica de la visita al Parc, "un component cultural molt interessant i a més en un entorn, el Planetari, molt poc habitual". "Els espectadors poden escoltar la música en el millor indret per a l'observació del cel a Catalunya", ha assenyalat.

El cicle 'Música sota les estrelles', organitzat pel Parc Astronòmic del Montsec, en col·laboració amb l'Institut d'Estudis Ilerdencs (IEI) de la Diputació de Lleida, és un dels plats forts de la programació del PAM i és un dels principals atractius que ofereix el parc a les persones visitants, juntament amb les propostes diürnes i nocturnes en plena natura pels aficionats a l'astronomia.