Més cartells contra el pipí dels gossos a Tàrrega

Text: Laia Pedrós / Foto: Laia Pedrós

Aquesta setmana han aparegut més cartells contra el pipí dels gossos a Tàrrega. En aquesta ocasió es poden veure a l'avinguda de Catalunya i els cartells diuen: 'No deixeu pixar als gossos, és incívic i una marranada'. 

Aquests cartells han aparegut després que la setmana passada veïns del carrer de Bellpuig de la capital de l'Urgell també enganxessin cartells prohibint que els gossos s’hi facin pipí.

La regidora de Serveis Municipals, Mobilitat i Medi Ambient, Teresa Sala, va reconéixer que “és un problema molt greu i molt difícil de resoldre”. Sala va fer una crida al civisme dels propietaris dels animals i els va demanar que quan surtin a passejar portin una ampolla d’aigua amb un rajolí de vinagre per diluir l’orina i evitar el marcatge. La regidora de Serveis Municipals va destacar que està estudiant diferents mesures però ha indicat que “el problema és que els municipis no podem obligar, cal una llei superior que ho estableixi”.

A més, Sala va recordar que l’Ajuntament de Tàrrega treballa per habilitar corre-cans a cada barri de la ciutat, un total d’entre quatre i cinc parcs d’oci i espais de socialització des gossos, si bé ha dit que és un projecte a llarg termini.