Més connectivitat disponible als pobles del terme municipal de Tàrrega

Foto: Ajuntament de Tàrrega.

Nou pas endavant en la millora de la connectivitat als pobles de Tàrrega. L’empresa Movistar ha informat al consistori que té intenció de desplegar la fibra òptica d’alta velocitat als nuclis d’Altet, Claravalls, la Figuerosa i Santa Maria de Montmagastrell.

Això suposarà l’ampliació de l’oferta en telecomunicacions en aquestes poblacions, algunes de les quals ja compten amb la presència d’altres operadors privats. A partir de la setmana vinent, Movistar es posarà en contacte amb els veïns d’Altet i la Figuerosa en previsió d’iniciar els treballs d’instal·lació de la fibra òptica durant el proper mes de setembre.

El torn de Claravalls i Santa Maria de Montmagastrell arribaria l’any vinent. Val a dir que El Talladell ja disposa d’aquest servei de Movistar mentre que Riudovelles, amb una desena d’habitants, continuarà amb connectivitat mitjançant tecnologia sense fils Wimax.

El proveïment de més oferta en noves tecnologies ajuda a la consolidació del teletreball en zones rurals de Tàrrega a més de la possibilitat d’instal·lar càmeres de videovigilància o controls remot dels sistemes de reg entre altres prestacions per als usuaris.

En aquest sentit, “el desplegament de més fibra òptica afavoreix el desenvolupament social i empresarial dels pobles contribuint alhora a frenar-ne el despoblament”, assegura Carlos Vílchez, regidor de Pobles de l’Ajuntament de Tàrrega. “Masies, granges, explotacions agrícoles i cases rurals ubicades al terme municipal també gaudeixen d’un salt qualitatiu en la capacitat i la velocitat d'accés a internet”, afegeix l’edil.

Movistar també ha comunicat al consistori que la implantació de la fibra òptica als pobles anirà paral·lela a la retirada de l’actual xarxa de coure al territori.