Més de 150 certàmens firals programats pel 2022 al conjunt del territori

Foto: Diputació de Lleida.

Les terres de Lleida, Pirineu i Aran tenen programades 156 fires per a l’any 2022, esdeveniments que es poden consultar a la guiadefires.cat, una eina digital que ofereix el Patronat de Promoció Econòmica.

L'eina té l’objectiu de ser un instrument de consulta pràctica, dinàmica i interactiva, on es recullen els esdeveniments firals que es desenvolupen anualment en el conjunt del territori.

La Guia de Fires està allotjada a la web del Patronat de Promoció Econòmica. En aquest espai es poden trobar els certàmens, les mostres i mercats que tenen lloc al territori i que reflecteixen el potencial econòmic dels municipis amb propostes; que van de la gastronomia a la promoció dels oficis, de la història i les tradicions a l’art i la cultura.

En aquesta 23a edició, un total de 88 poblacions del territori celebraran algun esdeveniment firal centrat en els àmbits alimentari-gastronòmic, artesania-activitat artística, agrícola-ramader, comerç i serveis, recreació històrica-tradicions, multisectorial i altres.

L’àmbit alimentari-gastronòmic és el que major nombre de fires acull (49), seguit del dedicat a l’artesania i a les activitats artístiques (47), mentre que a la demarcació s’organitzen 16 esdeveniments firals al voltant de l’agricultura i la ramaderia, 10 a la recreació històrica i 8 a l’automoció, entre altres.

Els ajuntaments i consells comarcals, podran habilitar un baner al seu web amb accés directe a aquesta Guia, per tal de poder fer difusió de les Fires des dels seus portals.

Per altra banda, l’usuari del web pot buscar les fires mitjançant quatre cercadors: activitat o àmbit (alimentària-gastronòmica, artesania-activitat artística, agrícola-ramadera, comerç i serveis, recreació històrica-tradicions, multisectorial i altres); data de l’esdeveniment; municipi on es desenvolupa, i comarca. A més, la web disposa d’un mapa amb geolocalitzacions, per tal de facilitar la recerca. Així mateix, cada esdeveniment està senyalitzat amb una icona que fa referència a les diferents tipologies firals.

Malgrat la situació d’incertesa que està provocant la COVID-19, la Diputació de Lleida continua treballant per difondre l’important patrimoni dels esdeveniments firals, potenciant-los i contribuint a fer que esdevinguin un motor important de transformació econòmica, de promoció cultural i digital, gastronòmica i turística del nostre territori.