Uns 3.000 joves agricultors reben l'ajut de primera instal·lació des del 2015

Imatge d'una bala de palla amb un tractor al fons, en una imatge d'arxiu. (Horitzontal)
photo_camera Imatge d'una bala de palla amb un tractor al fons, en una imatge d'arxiu. (Horitzontal)

Un total de 2.260 joves han rebut l'ajut de primera instal·lació de joves agricultors des del 2015, segons les dades publicades en l'Observatori de Joves del Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural.

Així mateix, 3.317 beneficiaris joves han rebut un import de 37,7 MEUR dels ajuts a la sostenibilitat des del 2015 a Catalunya. D'aquests, el 17,85% són beneficiaris dels ajuts que dins d'aquesta línia corresponen a agricultura i ramaderia ecològiques, un 41,80% a pràctiques agroambientals, i un 40,35% a la línia relativa a compensació a zones amb limitacions. D'altra banda, el Departament ha abonat 6.507 expedients d'ajuts de la Política Agrària Comuna (PAC) des de 2015 a beneficiaris joves per un import superior a 218 MEUR.

L'Observatori de Joves, que ja porta 4.971 pàgines vistes i 1.120 visitants, és un espai de dades obertes i transparència, que ofereix totes les dades relatives als joves agricultors a Catalunya.

Entre altres, s'hi poden consultar les dades relatives als joves que s'han incorporat a l’activitat agrària des del 2015 amb l'ajut de primera instal·lació de joves agricultors, els joves que demanen els ajuts a la sostenibilitat o bé aquells joves que demanen els ajuts directes de la Política Agrària Comuna (PAC). Totes aquestes dades obertes de l'Observatori de Joves es poden extreure en format Excel per convocatòria des del 2015, per comarca, demarcació territorial, sexe i ajut.

Aquest Observatori s'emmarca dins de l’oficina virtual 'El Planter-Joves al camp', allotjada al web de Ruralcat, que el Departament va posar en marxa el maig del 2020 amb l'objectiu que sigui un punt de trobada i d'informació per a tots els joves que decideixen incorporar-se a l'activitat agrària a Catalunya, amb una atenció especial a aquells que no tenen experiència prèvia en el sector. Aquesta oficina virtual aplega en un únic espai tota la informació que necessiten els joves per incorporar-se al sector agroalimentari i rural, des d'ajuts i formació fins a experiències compartides, suport i assessorament.