Més de 3.500 visitants a Firabell, la mostra del comerç, la indústria, l’artesania i els productes de proximitat a Bellcaire d’Urgell

Text: Redacció / Foto: Bellcaire Informació

La cinquena edició de Firabell, la fira del comerç, la indústria, l’artesania i productes de proximitat, ha comptat amb més de 3.500 visitants a Bellcaire d’Urgell. S’ha reprès la presencialitat amb una valoració molt positiva des de l’organització i els expositors. Des de primera hora del matí el municipi ja acollia bona fluència de visitants. La fira ha comptat amb 72 expositors, dels quals 42 són del municipi.

Dins de les activitats s’hi van poder trobar degustacions, activitats d’esbarjo, exposicions, tallers i mostres de tota mena, com les accions teatrals itinerants de la companyia Alea Teatre, entre altres propostes dels expositors del municipi. L’Associació de Venda de Proximitat va organitzar un gran nombre d’activitats, com el concurs de menjar síndria i de melmelades. També es van dur a terme xerrades i tallers pràctics sobre el món de la carn i els vins. A més, hi va haver una demostració de cuina solar i destil·lació de plantes medicinals amb alambí tradicional de coure.

La fira va ser inaugurada el diumenge al matí per Bernat Solé, delegat del Govern a Lleida, seguit d’una trabucada a càrrec dels Trabucaires de Solsona. Tot seguit, la comitiva d’autoritats va fer un recorregut pel recinte firal a la plaça del Mercat acompanyada per l’alcalde Jaume Montfort. Per dinar, els assistents van poder degustar el tradicional Picadillo de Bellcaire, supervisat pel cuiner Sergi de Meià.