Més de 300 inscrites a la 2a edició del ‘Pedals de Dona - Ciutat de Tàrrega’

Foto: Marina Rúbies.

El Club Ciclista Tàrrega organitzarà el diumenge 12 de juny la segona edició de la marxa cicloturista ‘Pedals de Dona - Ciutat de Tàrrega’, l’única prova ciclista exclusivament femenina que s’organitza a tot Catalunya. Hores d’ara la cursa ha sobrepassat les 300 ciclistes inscrites, superant les 250 que van participar en la primera edició.

La marxa sortirà des del Parc Esportiu de Tàrrega a les 8 del matí i comptarà amb dos recorreguts: un de 78,5 quilòmetres i 1.100 metres de desnivell i un altre de 103 quilòmetres i 1.500 metres de desnivell. Les ciclistes passaran per localitats com Conesa, Forès, els Omells de na Gaia, Rocallaura, Vallbona de les Monges, Maldà, Sant Martí de Maldà, Savallà de Comtat, Llorac, Vallfogona de Riucorb, Lo Mortirolo, Passanant o Ciutadilla fins a tornar a la meta final de Tàrrega, on està previst que a partir d’1/4 de 12 del matí arribin les primeres participants.

L’organització ha preparat diferents avituallaments durant tot el recorregut, es podrà seguir la trajectòria de les participants en línia i també hi haurà assistència mecànica mòbil i cotxes escombra durant la cursa. Una vegada finalitzi la prova, es farà l’entrega de trofeus per a les millors de cada cursa i es culminarà la jornada amb un àpat al Parc Esportiu de Tàrrega. L’alcaldessa Alba Pijuan Vallverdú ha lloat la singularitat de l’esdeveniment i ha avançat que la secretària general de l’Esport de la Generalitat de Catalunya, Anna Caula, assistirà al lliurament de trofeus “per donar suport a un esdeveniment únic al nostre país”.

Les inscripcions, que inclouen el mallot oficial de la cursa, segueixen obertes al webwww.pedalsdedona.cat a un preu de 40 euros més 8 euros d’assegurança, si no es disposa de llicència federativa. A partir del 5 de juny, el preu de la inscripció passarà a ser de 48 euros més els 8 de l'assegurança.

La marxa cicloturista ‘Pedals de Dona - Ciutat de Tàrrega’ compta amb el suport de les Regidories d’Esports i Salut de l’Ajuntament de Tàrrega i l’aportació econòmica de diferents empreses del territori. El Club Ciclista Tàrrega ha valorat molt positivament el número d’inscripcions i considera que l’èxit d’organització de la primera edició ha estat clau per poder atreure més participants a la cursa, les quals provenen d’arreu de Catalunya però també d’Andorra, València i Aragó. Teresa Balcells, presidenta de l’entitat, creu que “cal posar en valor les més de 300 inscripcions, ja que encara costa que les dones s’apuntin en aquests tipus d’esdeveniments i és tot un avenç.” A més, també s’ha volgut agrair la bona resposta de tots els actors implicats i s’ha destacat l’elevat nombre de voluntaris amb els quals podrà comptar l’organització.