Més de 50 positius a la Fuliola des de principis d'any i l'Ajuntament demana extremar les mesures de prevenció

Text: Laia Pedrós / Foto: Laia Pedrós

La Fuliola ha registrat un total de 51 positius per coronavirus des de principis d'aquest 2021 després de detectar diversos brots, la majoria en l'àmbit familiar, en alguns casos en famílies molt extenses. Així, si el dia 1 de gener la Fuliola tenia 88 casos acumulats de Covid, aquest dilluns 18 de gener són un total de 139. Aquesta situació ha disparat els índexs epidemiològics en aquest municipi de l'Urgell si bé en els últims dies van a la baixa tot i ser encara molt alts. Aquest dilluns el risc de rebrot és de 6.885 punts i la velocitat de contagi és d'1,88. 

Davant aquesta situació, l'Ajuntament de la Fuliola ha insistit en la necessitat d'extremar les mesures de prevenció i ha fet una crida a reduir al màxim la mobilitat i els contactes en els pròxims dies. També ha demanat complir estrictament el confinament domiciliari, tant dels positius de Covid com dels contactes destrets d'aquests.

A més, el consistori ha reactivat l'equip de voluntariat. Els interessats en formar-ne part han de comunicar-ho a qualsevol regidor o al consistori. En cas que un veí confinat requereixi d'un servei (sigui per falta de mascaretes, fer la compra, anar a la farmàcia, llençar la brossa...), ha de trucar a l'Ajuntament fent la seva petició i de seguida s'activarà l'equip de voluntariat per atendre la sol·licitud.

La setmana passada, personal de Salut es va desplaçar a aquest municipi de l'Urgell per difondre les mesures de prevenció contra la Covid als comerços. També ho van fer des de Creu Roja per sensibilitzar la població i recordar als veïns la importància de complir les mesures de prevenció com són l'ús correcte de mascareta, el rentat de mans i mantenir la distància social, entre altres.

Pel que fa a l'escola de la Fuliola, té 30 persones confinades i des de l'inici del segon trimestre de curs, ara fa una setmana, acumula 3 positius. Val a dir que va ser el primer centre educatiu de l'Urgell que va confinar un grup aquest segon trimestre i ho va fer només dos dies després de reobrir les escoles.

De moment es descarta realitzar un cribratge massiu ja que no hi hauria transmissió comunitària.