Més de 500 arbres cremats en incendis presumptament intencionats a Bellvís, Palau d'Anglesola i Juneda 

Foto: Crema dels arbres de la banqueta al seu pas per Bellvís | CGRCU.

La Comunitat General de Regants dels Canals d’Urgell i Canal Viu, agrupació d'associacions vinculades al Canal d'Urgell, lamenten els incendis suposadament intencionats que s’han produït en la darrera setmana a la banqueta de la 3a Séquia Principal del Canal al seu pas pels termes de Palau d’Anglesola i Bellvís.

Els incendis, que han calcinat centenars d’arbres, han estat denunciats als Mossos d’Esquadra, de la mateixa manera que es fa quan es produeix un incident que es pot considerar intencionat.

La Plataforma Canal Viu també s'ha personat a la Comissaria dels Mossos a presentar denúncia pels incendis presumptament intencionats a la 3a séquia del Canal d’Urgell: "Si els produïts aquesta setmana, ho sumem als quatre incendis també intencionats de l’any passat al Palau d’Anglesola, veiem amb gran preocupació el futur d’aquests espais, autèntics refugis de vida i biodiversitat en un territori mancat de vegetació natural. Valorem en a prop de 500 arbres afectats per aquests focs no fortuïts".

Des de la Comunitat General de Regants dels Canals d'Urgell lamenten que aquestes accions "no fan més que perjudicar-nos en el camí de poder fer compatible la nostra activitat, el regadiu, amb la voluntat de crear una de les principals vies verdes d'Europa".

En aquesta línia, la Comunitat vol recordar la importància de preservar un espai natural que és patrimoni de tots i que també ha de permetre generar un model de turisme sostenible. Cal recordar que el projecte de la modernització del regadiu en el qual s’està treballant està lligat a un ambiciós projecte mediambiental que preveu enllaçar els 325 quilòmetres de camins que circulen al voltant dels Canals d’Urgell, una de les vies verdes més llargues d’Europa.