Més d’un centenar d’empreses de Tàrrega rebran ajudes municipals per pal·liar la crisi derivada de la pandèmia

Foto: Ajuntament de Tàrrega

Un total de 108 empreses, establiments comercials i negocis de Tàrrega rebran ajudes directes de la Regidoria de Promoció Econòmica per fer front als efectes de la crisi provocada per la pandèmia de la Covid-19. El consistori targarí ha estimat un 71% de les sol·licituds rebudes, ja que la resta s’han hagut de refusar perquè no s'ajusten als requisits necessaris. Això vol dir que set de cada deu negocis targarins que han tramitat la sol·licitud rebran els ajuts. Així ho ha donat a conèixer la regidora de Promoció Econòmica, Núria Robert, després que l’àrea que encapçala hagi resolt les peticions, que es podien presentar fins al passat 30 de setembre.

Quant a les ajudes atorgades, el 35 % dels sol·licitants rebran l’import màxim de 1.300 euros mentre que el 67 % restant rebrà una compensació de 1.000 euros. Pel que fa a la tipologia de les empreses beneficiàries, un 46 % (gairebé la meitat) pertany al sector de l’hostaleria, el 39 % correspon a comerços i el 15 % restant es tracta de perruqueries. En total, l’Ajuntament de Tàrrega concedirà 117.600 euros en ajudes. Pel que fa a les peticions desestimades, un 55 % havien patit unes pèrdues menors al 25 % establert a les bases de la convocatòria, un 27 % havia obtingut beneficis i el 18 % restant incomplia altres condicions fixades.

La regidora Núria Robert, ha assegurat que "a més dels ajuts esmentats, continuarem impulsant molt aviat altres accions de reactivació de l’economia local".