Més d’un miler de persones assisteixen al concert d’Alidé Sans i Doctor Prats, al primer #CapraboFest

Més d’un miler de persones es van congregar el passat dissabte, 28 de maig, al centre de Vielha per presenciar en directe la primera edició del #Caprabofest.

El festival, promogut i organitzat per Caprabo amb la col·laboració de l’Ajuntament de Vielha i l’Ajuntament de Naut Aran, va comptar amb les actuacions de la cantant aranesa, Alidé Sans, i del grup de Terrassa, Doctor Prats.

Jordi Lahiguera, director de Màrqueting i Desenvolupament Corporatiu de Caprabo, ha explicat que “#Caprabofest és una iniciativa popular que vol apropar a tothom a la música i a la cultura, a més de transmetre uns valors que s’identifiquen amb la nostra marca i els seus més de 63 anys d’història: proximitat, diversitat i igualtat. Són valors que encarna especialment la Val d'Aran i també artistes com Alidé Sans i Doctor Prats”.

El festival es va celebrar a partir de 2/4 de 7 de la tarda, un aspecte que va destacar especialment l’alcalde de Vielha, Juan Antonio Serrano: “Aquesta primera edició del #Caprabofest ha estat un èxit rotund. El fet que s’hagi celebrat un dissabte a la tarda ha afavorit que molta gent pogués venir al festival, ja sigui en parella, en família o amb amics”. Per acabar, ha agraït a Caprabo que pensés en Vielha e Mijaran com a primer municipi per dur a terme el #Caprabofest.

Per a la cantant aranesa, Alidé Sans, “iniciatives com aquesta, que promocionen la cultura i la llengua, són totes benvingudes. A més, que la primera edició sigui a la Val d'Aran és una gran satisfacció”. La cantautora, que va enlluernar els assistents, acompanyada amb una guitarra i un acordió diatònic i amb potents temes en aranès, va interpretar també la cançó "Benvenguda era vida", la banda sonora de la primera campanya publicitària en aranès realitzada a Catalunya.

En aquest mateix sentit, l’alcalde de la localitat ha destacat “la campanya publicitària que Caprabo ha efectuat en aranès”, ja que “això ha donat una major visibilitat a la nostra llengua i el nostre territori i, a més, amb esdeveniments com aquest festival ajudem al fet que la gent pugui gaudir de Vielha i la Val d'Aran durant tot l’any”.

Per la seva banda, el grup de Terrassa Doctor Prats va presentar temes del seu nou disc, “Pel cantó bo” i va interpretar alguns dels seus grans èxits com “Caminem Llluny”, una cançó que compta amb més de 13 milions de visualitzacions a YouTube. Els components del grup han valorat especialment realitzar la seva actuació amb “les muntanyes del Pirineu de fons” i han agraït l’“acollida increïble” per part del públic de Vielha. En aquest sentit, han destacat que “és la primera vegada que actuem a la Val d'Aran i estem molt contents amb la proposta del #Caprabofest”.

Alberto López, regidor de Joventut, Esports, Turisme i Comunicació de l’Ajuntament de Vielha, ha destacat que “el concert ha tingut una gran acollida per part dels veïns d'Aran i les comarques properes, i ha sigut el primer que s'ha celebrat a l’aire lliure a Vielha en els últims anys, un símbol de com estem tornant als carrers després de la pandèmia”.

Sandra Sacau, de Caprabo a Vielha i encarregada de presentar l’esdeveniment en aranès, va recordar que “hi ha dues expressions clau per descriure el que sentim i la il·lusió que ens fa posar en marxa a Vielha el primer #Caprabofest: compartir la vida, que és el que fem cada dia a la botiga, i donar la benvinguda a totes i tots aquells que confien en nosaltres”.