Mollerussa aprovarà la concertació de dos crèdits per 1,5 milions per pagar proveïdors

Text: Redacció / Foto: Laia Pedrós

L’Ajuntament de Mollerussa portarà a l’aprovació del ple extraordinari previst per al pròxim dijous dia 2 de setembre la contractació de dues operacions de crèdit a llarg termini amb el Banc de Sabadell per un import total d'1,5 milions d’euros que tenen per objectiu aconseguir la liquiditat necessària per pagar a proveïdors. Així ho ha explicat l’alcalde, Marc Solsona, el qual ha indicat que es tracta d’una operació de crèdit que ja contempla el Pla de Sanejament vigent i que permetrà al consistori posar-se al dia amb els pagaments de factures pendents. Solsona ha dit que “no podem oblidar que hi ha una pandèmia que no ha permès una gestió normal i que ha fet que la situació no pogués ser corregida abans”.

En el cas de la primera de les operacions, l’import és de 528.000 euros amb venciment al finalitzar aquest pla mentre que la segona de 972.000 euros venç el 2031 i fa referència a les inversions realitzades en exercicis anterior finançades amb fons propis.

L’ordre del dia del Ple també contempla l’aprovació de dos convenis de col·laboració. El primer amb la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC) per a la promoció de l’esport local i de base mitjançant la retransmissió digital de les competicions. El conveni conté el compromís d’una despesa plurianual de 5.500 euros aquest any i 5.500 euros el següent per a la col·locació d’un total de 4 càmeres en instal·lacions esportives municipals per poder fer aquesta retransmissió digital.

Quant al segon conveni, que suposa una inversió de 5.300 euros en dos anys,  el seu objectiu  és regular la col·laboració entre l’Ajuntament i la Diputació de Lleida per a l’execució del projecte 'Paisatges de Ponent' que vol consolidar el paisatge del Canal d’Urgell coma destí turístic a partir d ela posada en valor del seu patrimoni cultural i natural.