Mollerussa celebra la fira Autotrac després de tres anys d'aturada

Marina Rúbies.

Aquest cap de setmana es recupera la Fira de l'Autotrac, dedicada al sector d'ocasió de l'automòbil, maquinària agrícola i industrial, que assoleix la seva 32a edició després de tres anys d'aturada. L'última edició fou l'any 2019, ja que en els darrers anys s'ha vist aturada per la pandèmia i les restriccions sanitàries posteriors.

Aquesta nova edició del certamen s'iniciarà el divendres 8 d'abril, amb un horari de 10 del matí a les 8 del vespre fins al diumenge dia 10. L'Autotrac d'enguany comptarà amb 11.000 metres quadrats d'exposició comptant recintes firals i exteriors. La inauguració anirà càrrec el director general de Comerç de la Generalitat de Catalunya, Jordi Torrades, divendres a 2/4 de 6 la tarda.

L’alcalde de la capital del Pla d’Urgell i president de Fira de Mollerussa, Marc Solsona, i el director de l’ens firal, Xavier Roure, han detallat que la fira obrirà amb 21 expositors: 17 d’automoció, 3 de maquinària agrícola i industrial i 1 de serveis.

També han confirmat les previsions de mantenir les vendes pel que fa al sector automobilístic respecte a anys anteriors i els actes oficials, que se situen amb 143 vehicles venuts en l'edició de l'any 2019. Així i tot, l'alcalde i el director de l'ens han afirmat que hi ha hagut canvis en el mercat de l'automòbil; ja sigui a causa de la falta d'estoc de xips provinents de la Xina per als vehicles nous, com en la tendència de compra de vehicles de segona mà, on els compradors ja aposten per gammes mitjanes i altes. Han detallat que enguany no hi haurà secció outlet, present en anteriors edicions del certamen.

Així mateix, Roure ha valorat el fet que enguany es recuperi divendres el tradicional dinar dels expositors, determinació que s’ha pres com a “símptoma de normalitat i agraïment als expositors”. El director ha recordat també el sorteig del Premi de 3.000 euros entre els compradors d’un cotxe en el marc de la fira, iniciativa que pretén incentivar les vendes.