Mollerussa demana voluntat inversora en la inauguració de la 149a Fira de Sant Josep

Foto: Marina Rúbies.

L’alcalde de la capital del Pla d’Urgell i president de Fira de Mollerussa, Marc Solsona, va demanar el divendres a les institucions més compromís i més inversions perquè la Fira de Sant Josep de Mollerussa pugui “competir en igualtat de condicions”, subratllant que no demana diners, sinó que els projectes de Mollerussa formin part de la gestió estratègica del país: “volem passar de ser la Lleida assistida a la productiva i d’impuls. No volem que ens ajudin, sinó ser competitius”. Solsona va fer aquestes declaracions durant el discurs de l’acte inaugural de la 149a Fira de Sant Josep que va tenir lloc al Teatre L’Amistat. 

Per la seva part, la consellera de Presidència de la Generalitat de Catalunya, Laura Vilagrà, qui presidir l’acte, va mostrar el seu compromís amb el certamen i amb la capital del Pla d’Urgell afirmant que “tenim deures compartits” i que des del Govern “hi podem aportar molt conjuntament, ja que tenim moltes ganes de donar suport a aquesta fira no només per què és una de les més grans del país sinó pel que significa per al món agroalimentari i el de l’automoció”.

Vilagrà, en aquest sentit, va fer referència a la Fira de Sant Josep com “la fira amb més història, un referent que ha sabut innovar any rere any”. Així mateix, va fer èmfasi en l’aposta per l’especialització del certamen, que el fa més singular, alhora que va manifestar il·lusió i compromís per a celebrar l’any vinent de manera especial la 150a edició.

Per la seva banda, Marc Solsona va celebrar que s’ha recuperat la data habitual i també l’activitat social i relacional que suposa la Fira pel sector agrari i per l’activitat econòmica. També va remarcar que no es podia preveure que l’edició d’enguany es realitzés en un context geopolític que accelera i accentua crisis que també impacten al sector local i que “ens posen davant del mirall i ens interpel·len en com estem organitzats com a sistema”. 

L’alcalde va plantejar l’impuls de la sobirania en tots els àmbits com la “capacitat que té un territori per fer front als desequilibris del mercat, com a eina per generar un ecosistema productiu d’autoabastiment i d’oportunitat per no ser dependents d’altres”.  Durant la seva intervenció, Solsona va situar la Fira com a altaveu de les reivindicacions del món rural i també com a “aliat compromès per al futur d’aquesta ciutat lleidatana i catalana”, va remarcar la importància de vertebrar el país, invertir en futurs, generar i aprofitar oportunitats “des de tot el país, i no només des de les grans concentracions urbanes”.

En acabar els parlaments, representants del sector agrari JARC van traslladar a l’alcalde i la consellera un manifest de les seves mobilitzacions, i un col·lectiu d’Unió de Pagesos també va traslladar-los les seves reivindicacions. Després, la comitiva va iniciar un recorregut pel Recinte Exterior i pel Saló de l’Automòbil, on les autoritats van aprofitar per saludar els expositors.