Mollerussa enceta el procés participatiu per recollir propostes per elaborar el Pla de Mobilitat Urbana

Foto: Ajuntament de Mollerussa.

L’Ajuntament de Mollerussa ha encetat ja el procés participatiu per recollir propostes de la ciutadania que es puguin incloure en el Pla de Mobilitat Urbana Sostenible.

L’objectiu és dissenyar un model que afavoreixi la convivència en la via pública amb espais de socialització i zones d’esbarjo, protegeixi vianants i ciclistes, redueixi l’ús de vehicle privat, planifiqui estacionaments, elimini barreres arquitectòniques, planifiqui noves vies verdes i formuli opcions de transport públic.

Així ho ha explicat aquest matí l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, el qual ha dit que una de les primeres actuacions que s’ha encomanat és el disseny del nou carril bici. En aquest sentit, també ha explicat que s’ha demanat a la Generalitat que incorpori a un paquet demandes dels Fons Next Generation el projecte del pas per a bicicletes i vianants que es preveu construir al passeig de la Salle per salvar la via del tren i connectar amb la banqueta del canal cobert que segueix fins a la carretera del Palau.

Solsona ha indicat que s’ha donat el tret de sortida al procés participatiu convidant a la ciutadania a participar d’una enquesta digital per conèixer els hàbits de desplaçament i com valoren les xarxes de mobilitat actuals.

Aquesta enquesta es pot respondre a través d’un apartat que s’ha habilitat a la pàgina web municipal, i el que també s’ha penjat informació sobre el Pla de Mobilitat Urbana Sostenible, la redacció del qual s’ha adjudicat a l’empresa MCrit per l’import de 21.250 € (IVA inclòs).

La recollida d’informació prèvia per a poder redactar el projecte també contemplarà un treball de camp amb la realització d’enquestes telefòniques per caracteritzar els desplaçaments de la ciutadania així com reunions sectorials amb diferents col·lectius i grups d’interès, algunes de les quals ja s’han iniciat també.

Així mateix, una altra de les eines que es posa a disposició de la ciutadania per fer aportacions i consultes és el correu electrònic [email protected].

La previsió és que un cop s’hagi dut a terme la fase de recollida d’informació i s’hagi dut a terme la diagnosi corresponent, l’empresa adjudicaria presenti una proposta de Pla de Mobilitat Urbana Sostenible passat l’estiu. El següent pas és que pugui ser sotmès als processos d’exposició pública abans de l’aprovació final.