Mollerussa enceta les Festes de Sant Isidori amb activitats fins diumenge

Foto: Ajuntament de Mollerussa.

Mollerussa ha encetat aquest dimarts les Festes de Sant Isidori en honor al seu patró després amb el pregó d’Albert Domingo Melgosa, conseller delegat de l’empresa tecnològica Nextret i fill de la ciutat.

En el seu pregó, Domingo va assegurar que, tot i que cal motivar les noves generacions en seguir la seva vocació, si aquesta no està prou definida, l’estudi de la ciència pot ser un camí. Domingo, qui actualment viu a Barcelona, va reflexionar sobre la necessitat d’acumular experiència amb atenció i optimisme, encertar en els companys de viatge i, sobretot, en la importància de la tecnologia avui dia, fent-ne però un ús responsable.

L’acte, que va tenir lloc al Teatre L’Amistat, també va comptar amb la presència de l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona; el regidor de Cultura, Joan Ramon Domingo, i el rector de la Parròquia de Sant Jaume, Alfons Busto.

Els actes segueixen avui amb una conferència a les 9 del vespre al Centre Cultural organitzada per la parròquia de Sant Jaume sota el títol Creure en Jesucrist en una societat plural, a càrrec de Francesc Conesa Ferrer, que recentment ha estat nomenat bisbe de Solsona.

Aquest any les festes coincideixen amb la diada de Sant Jordi, que tenyirà la setmana d’activitats literàries. Una d'elles serà la XI Marató de lectura en veu alta, que se celebrarà el divendres 22 d’abril a la plaça de Manuel Bertrand, on participaran els alumnes dels centres educatius de Mollerussa que formen part del programa Municipi Lector.

El mateix divendres a 2/4 de 9 del vespre tindrà lloc la gala de lliurament del 34è Premi Literari de Novel·la Breu “Ciutat de Mollerussa”, que presentarà Montse Llussà, comunicadora, col·laboradora del programa “Versió RAC1”, amb l’acompanyament musical de Fados Nostrats del Projecte Amàlia amb Carolina Blàvia, a la veu, i Xavier Monge, al piano. La gala es farà al Teatre L’Amistat amb la platea elevada en un format cafè-teatre i en el transcurs de la qual se servirà vi Gotim Bru, gentilesa del Castell del Remei.

Els actes seguiran dissabte dia 23 a 2/4 de 12 del matí a la plaça Manuel Bertrand amb l’espectacle familiar Recontes, de la Cia. La Pantomima, organitzat per la Biblioteca Comarcal Jaume Vila.

A les de 6 de la tarda tindrà lloc la 13a Trobada de Colles Bastoneres i durant el vespre se celebrarà la tradicional missa de vot de poble en honor a Sant Isidori.

La jornada de dissabte clourà a les 9 de la nit al Teatre L’Amistat amb la presentació del documental de Saó de Ponent Mollerussa, pa amb vi i sucre, el qual ofereix un recorregut personal a través dels records de setze persones que van créixer a Mollerussa.

Les festes acabaran diumenge als pavellons firals amb la 23a Trobada de Puntaires a partir de les 10 del matí, on es preveu que hi participin 400 persones.

El darrer acte programat serà a les 7 de la tarda al carrer Ciutat de Lleida on hi haurà un concert a l’aire lliure a càrrec del duet Magnet, amb Iris Grañó a la veu i Albert Gilabert a la guitarra.