Mollerussa inaugura ‘EspaiB’, una sala polivalent oberta per promocionar l’art i la cultura local

Foto: M. S.

Mollerussa compta des de dissabte 5 de març d’un nou espai: ’’EspaiB’, una sala polivalent que vol fer difusió i promoció de l’art i la cultura local de la capital del Pla d’Urgell i de la comarca. ‘Espai B’  ubicat al carrer Jacint Verdaguer, 9, està pensat inicialment com una sala d’exposicions per a artistes plàstics, però vol anar un pas més enllà. Tal com asseguren els seus impulsors, Ester Barqué i Lluís Rosselló, “‘EspaiB’ és un espai obert a iniciatives de caràcter cultural que requereixin un espai temporal per dur-se a terme, per exemple xerrades, sessions de formació. En definitiva, es tracta d’un espai polivalent pel sector cultural, però que parteix del concepte d’exposició.

Els seus creadors indiquen que ‘EspaiB’ neix al detectar-se un dèficit d’espais físics de caràcter efímer.  Barqué i Rosselló expliquen el propòsit d’aquest nou espai a través d’aquest text: “A la vida tot ha de tenir el seu espai. Tot el que succeeix requereix un lloc. Una reunió, una formació d'equip, una exposició artística… EspaiB vol ser la resposta a la necessitat efímera d'un espai físic. Nosaltres posem l'espai, tu posa-hi les idees!”

Dues exposicions itinerants

‘EspaiB’ s’estrena amb dues exposicions itinerants del mateix Lluís Rosselló, titulada ‘Interpretacions’, i de Frank López, anomenada ‘Horizontes cambiantes’. La pintura del primer es pot catalogar com a un entremig entre contemporània i abstracta, sempre buscant una composició que vol ser oberta als sentiments i a la interpretació lliure de qui la valori. Mitjançant la combinació entre formes geomètriques i colors, Rosselló fuig de tot figurisme per a crear un espai que potser només l’autor sap sobre quin escenari està representat, però, a la vegada obre la ment a múltiples interpretacions.

Per la seva banda, Frank López es mou des del fauvisme fins a l'expressionisme abstracte, viatjant cap a l’abstraccionisme líric. La combinació entre la força del color i la geometria irracional són elements pictòrics del creador, incorporant un discurs lliure al procés creatiu.