Mollerussa millora la seguretat al carrer Domènec Cardenal suprimint aparcaments i amb nova senyalització

Foto: Ajuntament de Tàrrega.

L’Ajuntament de Mollerussa millorarà la seguretat en la circulació pel carrer de Domènec Cardenal amb la incorporació de dos passos de vianants nous a la intersecció amb el carrer de l’Acadèmia i la supressió de 23 places d’aparcament; el qual es repartirà a banda i banda en funció de l’amplada del carrer en cada tram.

Així mateix, es pintarà un eix central i es delimitarà les places de pàrquing hàbils en cada un dels trams, que sumaran en total 39 places, incorporant-ne dues de noves per a persones amb mobilitat reduïda pròximes a l’Edifici Sant Jordi.

Les tasques estan previstes que es duguin a terme dijous i divendres d’aquesta setmana, per la qual cosa es produiran restriccions en la mobilitat amb talls puntuals en aquesta via que connecta l’N-II amb la carretera de Miralcamp i concentra importants fluxos de trànsit.

L’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, ha indicat que es tracta d’una actuació que es fa de manera coordinada amb el departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, del qual depèn la via com a titular. Solsona ha explicat que la voluntat del consistori amb aquesta intervenció  és oferir una millora qualitativa pel que fa a la mobilitat segura i a l’accessibilitat en aquesta via.

La supressió de les places de pàrquing en aquest carrer ha estat compensada prèviament amb la incorporació de dues zones d’aparcament pròximes en zona blava; una amb 55 places amb accés des de l'N-II i des de la travessera de Domènec Cardenal i una altra al carrer de Crist Rei amb 38 places més.

Aquestes se sumen a la quarantena de places que hi ha disponibles al pàrquing públic que hi ha en aquesta mateixa via amb  sortida al carrer de Ponent.

La nova regulació també incorporarà tres noves zones pintades amb una quadrícula groga per senyalitzar la prohibició de bloquejar la intersecció, que es distribuiran a les cruïlles amb els carrers de l’Acadèmia, de Ferran Puig i de Santa Joaquima de Vedruna. A banda de la pintura, també s’incorporarà senyalització vertical per indicar els canvis plantejats.